Grizzly medve ölt meg egy családapát a híres nemzeti park közelében

Megölt egy túrázót egy grizzly medve az Amerikai Egyesült Államokban, Montanában – olvasható a Bild oldalán.

Craig Clouatre a barátjával kirándult Montana államban. A két barát egy szakaszon szétvált, majd egy darabig külön folytatták az útjukat, és megbeszéltek egy későbbi találkozási helyet és időpontot. Ám a négygyermekes apa nem jelent meg a megbeszélt helyen, ezért a barátja értesítette a rendőrséget.

A rendőrtisztek helikopterrel is átkutatták a híres Yellowstone Nemzeti Park közelében lévő területet, végül pár nappal később megtalálták a 40 éves férfi holttestét. Brad Bichler megyei seriff szerint a nyomok alapján a férfit valószínűleg egy grizzly medve támadta meg, és sérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem élte túl a szerencsétlen találkozást. A holttest azóta visszakerült a családhoz.

A férfit felesége és négy gyermeke gyászolja. A csonka családnak adománygyűjtést szerveztek, melyből már 60 ezer dollár, vagyis közel 20 millió forint gyűlt össze. Egy jelentés szerint a Yellowstone Nemzeti Parkban élő grizzlyk 2010 óta legalább nyolc embert öltek meg. A régióban több mint 700 állat él. A rendőrség úgy döntött, nem kutatják fel a balesetet okozó medvét.
(A borítókép csak illusztráció, forrása: Pixabay/ArthurTopham)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek