A rémálmainkat idéző cápafajra bukkantak Ausztráliában

Hátborzongató, eddig talán ismeretlen cápafajra bukkant egy halász Ausztráliában. Az egyedülálló külsejű lény annyira vérfagyasztó, hogy a rémálmok ragadozójaként emlegetik – olvasható az Independent oldalán.

A nagy szemű, hegyes orrú, valamint kiálló fehér fogakkal és szájjal rendelkező cápát élettelenül húzták ki a tengerből az ausztrál partoknál. A Sydney-ben élő halász, Trapman Bermagui megdöbbenten áll a szokatlan fogás előtt. A közösségi oldalakon megosztott fotó nagy port kavart az interneten, többen is kommentálták és próbálták megfejteni, hogy milyen fajtájú cápa lehet a képen. Dean Grubbs, a Floridai Állami Egyetem Tengerparti és Tengerészeti Laboratóriumának kutatási igazgatója szerint az állat latin neve Centroscymnus owstoni, és mélytengeri kutatásai során jó néhányat fogtak már belőlük a Mexikói-öbölben és a Bahamákon. Az alvócápák és a grönlandi cápák családjába tartozó faj általában 740 és 1160 méter közötti mélységben él.

A ritka és ijesztő külsejű cápát élettelenül húzták ki a tengerbőlForrás: Facebook/Trapman Bermagui

Christopher Lowe, a Kaliforniai Állami Egyetem professzora azonban másképp vélekedik. Szerinte inkább egy Ausztrália vizeiben ismert Búvárcápa látható a képen, de az sem zárható ki, hogy egy eddig ismeretlen faj egyik példánya, mivel folyamatosan fedeznek fel újabb és újabb mélytengeri cápákat, amelyek igencsak hasonlítanak egymásra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek