Brutális cápatámadás áldozata lett egy férfi Ausztráliában

Belehalt sérüléseibe egy úszó Sydney délkeleti partjánál, miután egy cápa súlyosan megtámadta – olvasható a The Guardian oldalán.

A mentőket szerdán 16:35 körül hívták a Little Bay Beach melletti Malabarban található Buchan Pointba, miután a jelentések szerint egy úszót megtámadott egy cápa. Az új-dél-walesi rendőrség közleménye szerint a tengerészgyalogosok és a szörfös életmentők körbejárták a helyszínt, és emberi maradványokat találtak a vízben. 1963 óta ez az első halálos, provokálatlan cápatámadás Sydneyben.

Az NSW mentőszolgálat szóvivője azt mondta, mire a mentők megérkeztek, már késő volt, és nem tudtak segíteni az úszón. „Sajnos a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tehettek semmit".  Egy szemtanú azt nyilatkozta, hogy az úszót „megcibálta" a cápa, és a vére vörösre színezte a környező vizet. Egy másik szemtanú, aki a közeli sziklákon horgászott, azt mondta,  hogy az úszó búvárruhát viselt, és hirtelen egy nagy cápa vonszolta a hullámok alá, a támadás több másodpercig tartott. 

A Little Bay Beach-et lezárták, a tisztek tovább is kutatják a környéket. Az NSW rendőrség közölte, hogy vizsgálják a halálesetet, és kapcsolatot tartanak a Department of Primary Industries (DPI) minisztériummal.

(A borítókép csak illusztráció, forrása: Pixabay/alondav)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek