Cápatámadásban súlyosan megsérült két férfi

  Cápatámadásban súlyosan megsérült két férfi Ausztrália északkeleti partvidékén, egy harmincas éveiben járó brit férfi lábát leharapta, társát szintén lábán sebesítette meg a tengeri ragadozó - számol be róla az MTI.

  A Whitsunday-szigetekForrás: ArtTower/pixabay.com

  A két férfi a turisták körében népszerű Whitsunday-szigetek térségében búvárkodott kedden, amikor cápa támadta meg őket. Mindkettőjük állapota súlyos, helikopterrel szállították őket kórházba - közölte a queenslandi mentőszolgálat.

  A Nagy-korallzátonyhoz közeli térségben az elmúlt évben több cápatámadást is feljegyeztek, egy novemberi támadás áldozata életét vesztette. A támadások nyomán Queensland szövetségi állam hatóságai csalétekkel megpróbálták befogni a tengeri ragadozókat, a műveletben hat állatot megöltek.
  Több mint 750 ezer turista keresi fel évente a Whitsunday-szigeteket, ahol múlt év szeptembere óta négy cápatámadás történt. Ausztrália partjai mentén idén tíz embert sebesített meg cápa kormányzati adatok szerint.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!