Az olaszok ezt a városukat imádják a legjobban

Torino az olaszok legkedveltebb városa – derült ki a Wonderful Italy, a nyaralók hálózata és a belföldön tapasztalt élmények által készített jelentésből. A foglalásokat figyelembe vevő statisztikák szerint az észak-olaszországi fővárosban jelentős látogatottsági növekedést regisztráltak.

Torino az Alpokkal a háttérbenForrás: nonmisvegliate/pixabay.com

De nem csak az olaszok körében népszerű Torino! 2016-ban, a New York Times felvette a világ 52 kihagyhatatlan városa közé. Ezenkívül ugyanabban az évben a téli ünnepek alatt Torino volt a leglátogatottabb úti cél Olaszországban. A Federalberghi (fő üzleti szervezet a turisztikai-szállásfoglalási szektorban Olaszországban) becslése szerint 2019-ben szintén Torino volt Olaszország leglátogatottabb városa a Róma-Firenze-Velence triád után. Ez annyira mégsem meglepő, hiszen ez egy olyan város, amely sok látnivalót kínál az odalátogatóknak.

A jelentésből és a TTG Italia beszámolójából az is kiderül, hogy Szicília a pompás Palermóval  diadalmaskodott az adventi időszakban. Ugyanakkor Nápoly és Genova is jól teljesített az elmúlt napok szokatlanul enyhe éghajlata miatt is – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek