A külföldiek szerint ezek a legjobb helyek Olaszországban, amelyeket fel kell keresni

A Condé Nast Traveler magazin több mint 244 000 olvasója vett részt a Reader's Choice Awards 2022 felmérésében, hogy elmondhassák kedvenc olaszországi helyeiket, azokat az úti célokat, amelyek szépségeiknek és adottságaiknak köszönhetően lenyűgözték őket. Lássuk hát, melyek a legjobb olasz helyek, amelyeket kötelező meglátogatni a külföldiek szerint!

Torino történelmi központja a legelegánsabb hely Olaszországban, amely elvarázsolja a turistákat, köszönhetően a barokk épületeinek, a történelmi bárjainak, kávézóinak és csokoládéboltjainak is.

Ha Torinóban járunk, egy kávé-sütire feltétlenül üljünk beForrás: RENAULT PHILIPPE / HEMIS.FR / HEMIS VIA AFP

De ez még nem minden: a múzeumok hatalmas választéka a legrégebbiektől a leginnovatívabbakig szintén erősen hozzátesz a város népszerűségéhez.

Az egyik leglátogatottabb város, Siena a hangulatával és összetéveszthetetlen stílusával csábítja turstákat.

A Piazza del Campo vonzza a turistákatForrás: Zotx/Pixabay

Legkedveltebb látnivalóik  közé tartozik a Piazza del Campo, ahol megcsodálhatják a gótikus városházát és a Torre del Mangiát, valamint a mozaikokkal borított katedrálist.

Bolognát a tökéletes úti célnak tartják, hiszen a városközpont árkádjai alatt barangolva úgy tölthetnek el egy napot, hogy felfedezhetik az utcai művészetet a jellegzetes Via Zamboni egyetemi negyed mentén, vagy számos bárba, kávézóba beülhetek egy finom kávéra, fagylalttal felszolgált briósra vagy koktélra.

A város nem csak árkádos de színekben gazdag házai között sétálhatunkForrás: streetflash/Shutterstock

Kihagyhatatlan a Piazza Maggiore, a Via Clavature gyümölcs- és zöldségpiaca, valamint a Via Piella, ahol egy kis ablakból mesés kilátás nyílik egy patakra.

Palermóban most nagyon népszerű a "Spazi Capaci" kezdeményezés, egy kortárs maffiaellenes műalkotás sorozat, amelyet a város legfontosabb épületeiben helyeztek el.

Palermóban mintha visszacsöppennénk kicsit a múltbaForrás: Giuseppe Buccola/Pixabay

De ebben a városban a sok-sok látnivaló mellett a turisták véleménye szerint nem maradhat ki egy friss halból és jellegzetes specialitásokból készült ebéd vagy vacsora sem, hiszen ilyen ízkavalkádot nem mindennap élvezhetnek.

A divat és dizájn csomópontja, Milánó számos lehetőséget kínál: a híres Dómtól a Santa Maria delle Grazie templomig, ahol megcsodálhatják Leonardo da Vinci Utolsó vacsoráját, egészen a Villa Necchi Campiglióig, az art deco építészeti ikonjáig.

Milánó viszont egyszerre patinás és modernForrás: Igor Saveliev/Pixabay

 Illetve a Kortárs Művészeti Múzeumot sem érdemes kihagyni,ahogy a Navigli környékét és a Brera negyedet sem.

Nápoly élénksége magával ragadja a látogatókat, akik nem mondanak le a híres nápolyi pizzáról, egy jó eszpresszóról és a ricottával töltött péksüteményekről.

Pizzával és Vezúvval a háttrében Nápoly igen vonzó arcát mutatjaForrás: Pizza Village/Facebook

A nyaralás ezután a Régészeti Múzeum meglátogatásával folytatódhat, a Girolamini templomban 15. és 16. századi könyveket tartalmazó könyvtárt is láthatnak, valamint a San Gennaro katakombák komplex alagúthálózata és ősi kriptái is vonzzák a turistákat.

Velence nem ereszti a külföldieket. Kihagyhatatlan a szent Márk tér, ahol a bazilika „Pala d'Oro" arany oltárát több mint 2000 smaragd, zafír és rubin díszíti.

A Procuratie Vecchie árkádsora a Szent Márk térenForrás: Shutterstock.com / RossHelen

Kötelező egy gondolázás a Canal Grande mentén, és egy megálló az ínyenceknek a Canareggio kerületben.

Firenzét Olaszország kreatív fővárosának tekintik. A látogatás az Uffizi képtártól indulhat, ahol több mint 300 000 műalkotás, köztük Botticelli, Raphael, Caravaggio és Leonardo da Vinci remekművei láthatók.

Firenze a művészetek otthonaForrás: Maatkare/pixabay.com

Megtekinthetik Michelangelo Dávidját, átsétálhatnak az egyik legszebb hídon, a Ponte Vecchión, majd érdemes egy kis szünetet tartani az Oltrarno kerületben, ahol feltörekvő firenzei művészek által üzemeltetett bárok, butikok és művészeti galériák találhatók.

Végül, de nem utolsó sorban a látogatók a legjobb olasz helyek közé sorolják Rómát az olyan ikonikus pontjainak köszönhetően, mint amilyen a Trevi-kút, a Sixtus-kápolna, illetve a történelemben, művészetben és régészeti lelőhelyekben gazdag városközpontja.

A Trevi-kútba mindenképpen dobjatok be érmét, mert a monda szerint akkor biztosan visszatértek még ideForrás: AFP/Alberto Pizzoli

Szintén érdemes felkersni a MAXXI-t, a kortárs művészeti múzeumot, amely Európa legmenőbb alkotóinak műveit mutatja be. Napnyugtakor egy séta a Tevere mentén pedig szinte kötelező!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek