Különleges helyek a világban: egy hatalmas kígyó gyomrában is alhatunk

Új rovatunkban olyan kevéssé ismert helyeket szeretnénk bemutatni, ahova ritkán jut el az átlag turista. Igyekszünk rendkívüli, különleges, néha akár bizarr látnivalókkal is előrukkolni. Mostani írásunkban egy cseppet sem hétköznapi szállásra kalauzolunk el titeket. 

Rengeteg okból utazunk, de legtöbben felejthetetlen kalandokra vágyunk. És ha utazási élményekről beszélünk, akkor nem hagyhatjuk figyelmen kívül a szállásunkat sem. Mexikóban, egészen pontosan Mexikóváros mellett mesés környezetben, egy kígyó formájú, szoborszerű építményben megszállni, úgy véljük, elég különleges élmény lehet. Mielőtt azonban megmutatnák ezt a nem mindennapi szálláshelyet, egy kicsit a környezetét is bejárjuk.

A kígyók ábrázolása a mexikói kutltúra részeForrás: El Nido de Quetzalcóatl/Facebook

Mexikóvárosban járunk tehát, egy lenyűgöző helyen, ahol a mai napig jelen van az ókori történelem, a hagyományok és a kultúra. A város kötelező látnivalói többek között az 1300-as években épült (legfontosabb) azték templom, a híres Templo Mayor, a Luis Barragán-ház és műterem, amely 2004 óta a Világörökség része, és ma múzeumként működik, illetve a Szépművészeti Palota csodálatos épülete.

A szecessziós-neoklasszikus Szépművészti Palota (Palacio de Bellas Artes) Mexikóváros kiemelkedő kulturális központjaForrás: Octavio Alonso Maya Castro/Wikipedia

A Secretaria de Educacion belső árkádos udvarában megcsodálhatók Diego Rivera hatalmas freskói, és a hihetetlen kék színnel átitatott Frida Kahlo múzeumot sem hagyhatjuk ki, ahol a festőnő született és élt.

Elképesztő színű ez a ház, ami jól tükrözi Kahlo különleges világátForrás: Thelmadatter/Wikipedia

Innen érhetjük el Naucalpan de Juárezt, a közeli kis települést, ahol a világ egyik legnagyobb, legnépesebb és legnyüzsgőbb városa, Mexikóváros árnyékában egy egészen más világba csöppenhetünk. itt ugyanis eltölthetjük az éjszakát egy kígyó gyomrában, és nem is akármilyenben, hanem a Quetzalcóatl, az aztékok által tisztelt kígyóistenség bendőjében, aki a hagyomány szerint félig madár és félig kígyó formájában jelent meg. A Quetzalcoatl még mindig mitikus figura Mexikóban.

A kígyófészek

A szállás neve az El Nido Del Quetzalcóatl, azaz Quetzalcóatl-fészek, amely egy monumentális építmény, és nem csupán épület, hanem egy hatalmas összetett szobor, melyet élénk színek és kanyargós formák jellemeznek. Ha ránézünk az óriási komplexumra, megelevenedik teljes szépségében, ahogy a környezetében tekeredik.

Tekeredik a kígyó...Forrás: El Nido de Quetzalcóatl/Facebook

Az óriási kígyót íves vonalak és kanyargós formák jellemzik, a hátán pedig lekerekített ablakok futnak, ahonnan a mesés tájat lehet megcsodálni. Belsejében 10 apartman található, amelyek egészen a közelmúltig kizárólag magántulajdonban voltak.

Az aparman berendezése a minimalista sítlust követiForrás: El Nido de Quetzalcóatl/Facebook

Ezek egyike viszont már foglalható az Airbnb-n, így az utazóknak egyedülálló élményekben lehet részük. Maga az apartman teljesen felszerelt, amelyben 4 hálószoba, 3 fürdőszoba, nappali, étkező, konyha és mosókonyha is helyet kapott. Az alábbi videóban körbe is nézhettek az apartman belsejében.

Ez azonban még nem minden! A Quetzalcóatl-fészek ugyanis kiváltságos helyen, egy esőerdők, botanikus kertek, kis tavak és vadon élő állatvilág uralt buja parkban épült. A vendégek bebarangolhatják a fantasztikus építményt, ki-be sétálhatnak a kígyó szájában és testében, vagy akár a közeli medencéknél is megpihenhetnek.

A kígyó szájában is elidőzhetünk egy kicsitForrás: elnidodequetzalcoatl.com

Labirintusok, alagutak invitálják a látogatókat az 5000 négyzetméteres terület felfedezésére egy olyan helyen, ahol az utazók a pihenés és a természet csodálatos egyvelegét élvezhetik. A park tele van barlangokkal is, amelyek közül az egyik egy kígyó hatalmas szájára emlékeztette a mexikói építészt, Javier Senosiaint, és arra inspirálta, hogy megtervezze ezt a modern azték épületet. Ebben a videóban a kígyó egyéb részeiben és a csodálatos parkban is körbe nézhettek.

Javier Senosiain megérdemli az elismerést, amiért megalkotta az organikus építészet egyik leglenyűgözőbb remekét. A kígyó formájának és a természetes anyagok felhasználásának köszönhetően az ember egynek érezheti magát a környező, buja természettel.
(Forrás: siviaggia.it, travelandleisure.com)

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek