Légszennyzettségi riadó: söpörni már nem, autózni még lehet Mexikóvárosban

  Az aszályos idő miatt kigyulladt a bozót Mexikó fővárosának környékén, légszennyezettségi vészhelyzetet hirdettek.

  Mexikó oktatásügyi minisztériuma nemcsak a 9 millió lakosú Mexikóvárosban, hanem annak további 11 millió fős szomszédságában is tanítási szünetet rendelt el, mert a levegőben az egészségre veszélyes szintre emelkedett a környéken több helyen égő növényzet füstje és pernyéje miatt az egészen apró részecskék aránya, írja az MTI.

  MexikóvárosForrás: n3otr3x/Pixabay

  Mexikóban a tavasz általában aszályos, és ilyenkor egyáltalán nem szokatlan, hogy gyakran kap lángra a növényzet. Naponta átlagosan száz tűzhöz vonul ki rendszeresen csaknem négyezer tűzoltó.

  A légszennyezettségi vészhelyzetet már kedden kihirdették Mexikóvárosban: tilos porral járó tevékenységet végezni, így például utcát, járdát söpörni, építőanyagokat szállítani. A város vezetése ugyanakkor még mindig nem korlátozza a gépjárműforgalmat, mivel ezúttal nem az okozza a bajt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!