Hiányzik a hó? Ennek a hókanyonnak a látványával feltöltekezhetsz

Január közepe felé mindenki vágyik egy kis hóra, de úgy tűnik, nem nagyon van kilátásban a közeljövőben, legalább is itthon. Szinte már nem is emlékszünk rá milyen, ha fehérbe borul a táj. Ha hóra vágyunk, kénytelenek vagyunk elutazni valahova, vagy beérni a fotókkal.

Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Noboru Hosono

Az internetet böngészve akadtunk rá Japán egyik hihetetlen turisztikai látványosságára: egy 20 méter magas falakkal rendelkező hókanyonra.

Az út az északi japán Alpokban található, és a 37 kilométeres Tateyama Kurobe Alpine Route része. Az 1971-ben épült városnéző út a Toyama prefektúrában található Toyama városát köti össze a Nagano prefektúrában található Omachival.

Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Noboru Hosono

Vonzereje pedig a Tateyama-hegység csodálatos tájaiban rejlik, amely egy nemzeti park része. A vonalon többek között trolibuszok és felvonók szállítják az utasokat, és április 15-től november 30-ig tart nyitva. A látogatók az év különböző évszakaiban változatos kilátásban gyönyörködhetnek.

Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Noboru Hosono

Tavasszal annyi hó gyülemlik fel az úton, különösen a Midagahara vizes élőhely és a Murodo vulkáni fennsík felső részein lévő 500 méteres szakaszon, hogy egy kis emberi segítséggel egy fenséges, 20 méter magas falakkal rendelkező hófolyosó jön létre.

Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Koji Ito

Tiszta napokon az azúrkék égbolt lenyűgöző kontrasztot teremt a falak éles fehérjével. A kanyont hóekével vájják ki minden évben, és április közepétől június végéig áll nyitva a gyalogosok előtt, de busszal is végigmehetünk rajta.

Forrás: japan-guide.com, japan.travel

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek