Ez most a legmenőbb fesztivál Dél-Koreában, ahol a horgászok is a jeges vízbe ugranak

A világ minden tájáról érkeztek látogatók, hogy horoggal vagy akár puszta kézzel is halat fogjanak az éves jéghorgász fesztiválon. A Hwacheon megyében tartott rendezvényen a látogatók tömegei igyekeznek pisztrángot fogni egy befagyott folyóból. A híres esemény három év után először, szombaton kezdődött.

Rengetegen érkeztek a fesztiválraForrás: MTI/EPA/YNA

A halak bősége érdekében az elmúlt években naponta körülbelül 32 tonna pisztráng került a folyóba. Év elején a rengeteg pisztráng szinte elárasztja az északi tartományt, a fesztivállátogatók – a helyiek és a turisták egyaránt – pedig lelkesen várakoznak a jégen vágott kis lyukak közelében, mielőtt kifognák őket.

Bőven akad kifogni való pisztrángForrás: MTI/EPA/YNA

Amikor sikerül, egyesek annyira izgatottak, hogy a halat a szájukba veszik, vagy a jeges vízbe ugranak. A horgászat mellett a vendégek kipróbálhatják a jégfocit is.

Vannak, akik a vízbe ugorva, puszta kézzel fogdossák ki a halakatForrás: MTI/EPA/YNA

Noha mindössze 20 éve indult ez a hagyomány, évente több millió látogatót vonz. Az eseményre 2020-ban a szokatlanul meleg időjárás miatt nem került sor, míg az előző két évben a Covid-19 világjárvány miatt maradt el – írja a Daily Mail.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek