Dél-Korea az időjárás manipulálását tervezi és Kínát is bevonja a buliba

  Elég merészet akar húzni Dél-Korea. A főváros rossz levegőminőségén mesterséges esővel szeretne javítani, a kivitelezésbe pedig Kínát is bevonja. Kérdés, hogy mennyire jó ötlet belepiszkálni az időjárásba.

  Dél-Korea szerint Kína a hunyó, vagyis tőlük jön át a Sárga-tenger felett az a nagy mennyiségű szálló por, mely Szöul katasztrofális levegő minőségét okozza, írja a köpönyeg.hu. A helyzet persze nem ennyire egyértelmű, mivel a dél-koreai autók is nagyon sokat rontanak a helyzeten.

  SzöulForrás: manuzoli/Pixabay

  Noha Kínát hibáztatja, Dél-Korea mégis tőle vár segítséget, mivel az ottani tudósok már januárban megpróbálkoztak mesterséges esőt előidézni, igaz, egyelőre sikertelenül. Szöul azért is fordult Kínához segítségért, mert a Sárga-tenger felett fakasztott eső nemcsak a dél-koreai főváros, hanem Sanghaj levegőjén is javíthatna.

  Az esőcsinálás egyébként nem új gondolat, már a vietnámi háború alatt is próbálkoztak effajta kísérletekkel. Az eljárás csöppet sem környezetbarát: lényegében annyi történik, hogy vegyszereket bevetve tudják némileg módosítani a csapadék lehullásának idejét és helyét – de a mennyiséget nem.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!