Videó: Egy tengeri óriás miatt maradt el a szilveszteri tűzijáték Angliában

Az utolsó pillanatban mondták le a szilveszteri tűzijátékot az angliai Scarborough-ban, hogy megvédjék a váratlanul felbukkant sarkvidéki rozmárt – adta hírül a BBC.

Az eseményt lefújták, mert a helyiek attól tartottak, hogy a tűzijátékkal szorongást okoznak az emlősnek, és elijesztik. Steve Siddons, a Tanács vezetője csalódott volt, de azt mondta, hogy "a rozmár jólétének elsőbbséget kell élveznie". A szombati érkezése után hatalmas tömegeket vonzott rozmár most vélhetően az Északi-tengerbe vonult.

A vadon élő állatokkal foglalkozó szakértők szerint a rozmár – becenevén Thor – „rövid pihenőt tartott Scarborough-ban", mielőtt észak felé indult volna. Szombaton egy kordont húztak az állat köré, és az egyik helyi úgy jellemezte az érdeklődő tömeget, mint "egy zsúfolt nyári nap egy tengerparti üdülőhelyen".

Thor vélhetően rövid pihenőt tartott Scarborough-banForrás: Facebook/BBC Yorkshire

Emily Mayman, a BDMLR jótékonysági szervezettől azt mondta, hogy a rozmárt utoljára szombaton délután 17-kor látták, és nem érkezett több jelentés a megfigyeléséről, amióta kiment a kikötőből.

Szerinte a rozmár bárhol megfordulhat, ezért figyelik a környező partvidéket arra az esetre, ha újra felbukkanna.. Mayman köszönetet mondott Scarborough lakosságának, a rendőrségnek és a helyi vadvédelmi szervezeteknek a támogatásért, és méltatta a tanácsot a tűzijáték leállításáért is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek