Halálos áldozatokat követelt az extrém havazás Japánban

A katasztrófavédelem illetékesei szerint 17 ember meghalt és több mint 90 megsebesült, valamint háztartások maradtak áram nélkül az extrém havazás következtében Japánban – adta hírül a TheGuardian.

Az erős téli frontok a múlt hét óta heves havazást zúdítottak az északi régiókra, több száz jármű rekedt az autópályákon. A katasztrófavédelem szerint a karácsonyi hétvége újabb havazása hétfő reggelre 17-re növelte a halálos áldozatok és 93-ra a sérültek számát.

Tomboló hóvihar JapánbanForrás: AFP/Yomiuri/Makoto Kondo

A legtöbb baleset a havat takarító lakosokhoz kötődik, akiket a tetőjükről lezúduló hó temetett maga alá. A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy senki se próbálkozzon a hó eltakarításával egyedül. A gazdasági és ipari minisztérium szerint a heves havazás ledöntött egy villamosenergia-átviteli tornyot Japán legészakibb részén, így körülbelül 20 000 otthon maradt áram nélkül karácsony reggelén. A közlekedési minisztérium szerint több tucat vonat és repülőjáratot töröltek az elmúlt napokban, de a szolgáltatások egy része azóta újraindult.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek