Ezek lesznek 2023 legnépszerűbb úti céljai az Airbnb szerint

Az Airbnb több millió utazási foglalásról szóló adattal rendelkezik, így az általuk készített elemzésre mindenképp érdemes odafigyelni, még akkor is, ha nem fedi le teljesen a turizmus piacát. Persze kérdés az is, hogy mely országokból származnak a szállásportál felhasználói, amely tovább árnyalja a képet.

Malaga, SpanyolországForrás: Jonas Denil / Unsplash

Mindenesetre legfrissebb jelentésükben az elmúlt 12 hónap utazási trendjeinek, valamint 2023 várhatóan legnépszerűbb városainak mentek utána. A riportból kiderül, hogy 2022-ben a medencés, a strand közeli és az ikonikus városokban lévő szállásokat keresték a legtöbben a szállásfoglaló portálon, a városok közül pedig Bangkok, Sydney és Málaga vitte a prímet.

Hogy mely városok fogják uralni 2023 utazásait, azt a keresési adatok 2021-hez képesti növekedéseiből szűrték le.

A lista élére pedig Málaga került. A spanyol tengerparti város régóta ismert a napsütésről és a strandjairól, mostanában pedig kulturális élete, többek között a Picasso Múzeum, és lenyűgöző történelme miatt is vonzza a látogatókat.

Florianopolis, BrazíliaForrás: Cassiano Psomas / Unsplash

Az első tíz közé került városok között azonban már vannak meglepőbb, magyar utazók számára kevésbé ismert helyek. Például három brazil tengerparti város, Florianopolis, Porto Seguro és Salvador is felkerült a listára, valamint számos új-zélandi és ausztráliai helyszín. Természetesen ha csak a magyar, vagy csak az európai Airbnb-felhasználókat vennék figyelembe, akkor egészen máshogy nézne ki a lista!

Mindenestre mutatjuk az Airbnb rangsorát:

1. Málaga, Spanyolország
2. Sydney, Ausztrália
3. Melbourne, Ausztrália
4. Auckland, Új-Zéland
5. Bangkok, Thaiföld
6. Queenstown, Új-Zéland
7. Florianópolis, Brazília
8. Porto Seguro, Brazília
9. Perth, Ausztrália
10. Salvador, Brazília

Ha kíváncsi vagy az Airbnb jelentésére, kattints ide.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek