Ilyet még nem láttál: Rózsaszín leguánbébikre bukkantak a Galápagos-szigeteken

Először észleltek veszélyeztetett rózsaszín leguánbébiket a Galápagos-szigeteken, melyekből mindössze csak néhány száz maradt a világon – olvasható a CNN oldalán. 

A rózsaszín leguán kritikusan veszélyeztetett fajnak számítForrás: AFP/Parque Nacional Galápagos/Freddy Jimenez

A kizárólag a Wolf-vulkán leejtőin és a Galápagos-szigetekhez tartozó Isabela-szigeten őshonos leguánfaj kritikusan veszélyeztetett hüllőnek számít. "Ez a felfedezés jelentős előrelépést jelent, amely lehetővé teszi számunkra, hogy kijelöljük az utat a rózsaszín leguánok megmentéséhez" – mondta Danny Rueda, a Galápagos Nemzeti Park igazgatója. 

Mindössze néhány százan maradtak a világonForrás: AFP/Parque Nacional Galápagos/Freddy Jimenez

A 47 centiméteresre is megnövő leguánfajt először 1986-ban fedezték fel nemzeti park őrei fedezték fel. Populációjukat a szigetre behurcolt fajok, különösen a rágcsálók veszélyeztetik – közölte a nemzeti park. 

A Galápagos-szigetek egyedülálló élővilága kulcsfontosságú szerepet játszott Charles Darwin brit tudós evolúciós elméletének kidolgozásában. A sziget számos fajnak ad otthont, amelyek sehol máshol nem találhatók meg, beleértve az óriásteknősöket, a röpképtelen kárókatonákat és számos leguánfajt, köztük a rózsaszín leguánt is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek