Idén ezekre a városokra és látnivalókra kerestek rá a legtöbbször az USA-ban

A Google-felhasználók Amerika-szerte a nemzetközi járatokra, a híres tereptárgyakra és a magával ragadó élményekre kerestek rá a legtöbbet 2022-ben – olvasható a Travel + Leisure oldalán. A kereső szerint a festői helyek közül idén a brooklyni Manhattan Bridge látványa volt a legnépszerűbb lekérdezés. 

Az idei "győztes", a Manhatten bridgeForrás: Shutterstock/Catalina Andreita

Ezt követte a San Francisco melletti Golden Gate kilátópont és a Las Vegas-i Bellagio-szökőkút. A listán a negyedik helyet a New York-i Szabadság-szobor kilátója foglalta el, az ötödik helyen pedig az arizonai Horseshoe Bend végzett.

Az utazók többsége az országszerte felkapott Van Gogh-kiállítások után, a Jean-Michel Basquiatról szóló New York-i kiállításra, valamint egy Las Vegas-i Titanic-kiállításra, és egy Los Angeles-i dinoszaurusz-kiállításra keresett rá.

A jövő év óti célját is megválasztották

Ha a repülőjáratokat vesszük, London volt a legnépszerűbb úti cél a Google Flights szolgáltatásban végzett keresések körében. Az Egyesült Királyságot egyébként a Travel+Lesiure olvasói a 2023-as év úti céljának is választották. Ezt követték a Ho Si Minh-városra, Párizsra, Delhire és Torontóra vonatkozó keresések. New York, amely a 10. helyet szerezte meg, volt az egyetlen egyesült államokbeli város, amely felkerült a felkapott repülőjáratok listájára.

London mindig is mágnesként vonzotta a turistákatForrás: Shutterstock/Sergii Figurnyi

A Google kereső idén bevezetett néhány új keresési funkciót, másokat pedig letiltott. Szeptembertől a vállalat nem engedélyezte a világ nagy részének, hogy közvetlenül a keresőn keresztül foglalhassanak repülőutakat. Ugyanebben a hónapban a Google bevezette a vonatmenetrendek és -árak megjelenítésének lehetőségét a világ egyes országaiban. A vállalat emellett kibővítette a fenntartható utazások keresésének lehetőségét is, lehetővé téve az emberek számára, hogy „alacsony károsanyag-kibocsátású" járatokra vagy „öko-tanúsítvánnyal rendelkező" szállodákra szűrjenek.
(A borítókép forrása: Shutterstock/F11photo - Las Vegas)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek