Ezek a világ legmenőbb utcái 2022-ben

Mi tesz egy utcát különlegessebbé a többinél? A legkülönfélébb dolgok. Van, amelyik étel- és italboltjai miatt népszerű, másokat múzeumai, parkjai vagy művészeti galériái tesznek vonzóvá. Egy izgalmas utca lehet nyüzsgő közösségi tér, virágzó üzleti negyed vagy egyszerűen csak egy mesés hangulatot árasztó hely.

Egy korábbi cikkünkben össze is gyűjtöttünk néhány izgalmas utcát a világból. Ezúttal a Time Out brit magazin eredt a különleges utcák nyomába. Az újság 20 ezer városlakót kérdezett meg, hogy szerintük melyik a városuk legmenőbb utcája, majd nemzetközi szakértők csapata felállított egy rangsort. A 33 városi utca toplistáján 2022 kreatív központjai, az éjszakai élet felkapott pontjai, bevásárlóutcák és nyüzsgő közösségi terek is megtalálhatók. Ezek közül mutatjuk az első 5-öt.

1. Montreal: Rue Wellington

Ha egy utcát a város egyik legjobb bárja és egyik legjobb új étterme keretezi, akkor nem lehet megkérdőjelezni annak menőségét – különösen, ha a világ egyik gasztronómiai fővárosában kapott helyett. Izgalmas koktélbárokat, kiváló villásreggeli helyszíneket, a város legjobb szendvicsezőit, sőt még egy homokos városi strandot is találunk a montreáli Rue Wellingtonon.

2. Melbourne: Gertrude Street

A melbourn-i Gertrude Street lármás éjszakai életéről híres szomszédjaival ellentétben szerény és csendes, ahova rengeteg független kiskereskedelmi üzlet, italozó és étkezőhely költözött be. A városközponthoz való közelsége ellenére ez a 850 méteres szakasz hihetetlenül zöld, lassú és békés, ami műemléki védettségű homlokzataival nagyon is helyi energiát áraszt.

3. Glasgow: Great Western Road

Miután a nyári nap lenyugszik a glasgow-i Great Western Road fákkal szegélyezett útján, úgy érezhetjük, minden lehetséges. Glasgow történelmi útja egy közel 29 kilométer hosszú utca, mely egyenesen a városközpontig fut. De a legizgalmasabb szakasz a Szent György-kereszt és a Botanikus Kert közötti rész, amit reggeltől estig tejeskávét kortyolgató anyukák és apukák, diákok és hipszterek népesítenek meg.

Egy hangszerbolt a glasgow-i Great Western RoadonForrás: PMGphotog/Shutterstock

4. Yongkang Street, Taipei

A Yongkang Street Tajpej előkelő Dongmen negyedének egy kellemes utcácskája, amely tele van kiváló éttermekkel, hagyományos harapnivalókat áruló helyekkel, dekadens édességboltokkal, előkelő butikokkal és történelmi teaházakkal. Az utcában a modern üzletláncok helyett a személyesebb hangulatú kézműves termékeket áruló boltok a jellemzőek, találkozhatunk helyi asztalosok műhelyeivel, hagyományos gyógyszertárral és ékszerműhelyjel is.

A tajpeji Yongkang Streeten a modern üzletláncok helyett a személyesebb hangulatú kézműves termékeket áruló boltok a jellemzőekForrás: Richie Chan/Shutterstock

5. Værnedamsvej, Koppenhága

A koppenhágai Vesterbro negyedben található Værnedamsvej már régóta népszerű központ, mégis sikerült elkerülnie az elturistásodást, ami plusz vonzerőt jelent a szintén felkapott Nørrebro kerületével szemben. Friss virágaival, bájos butikjaival, borozóival, sajtüzleteivel amolyan mini-Párizs a dán fővárosban, ahol még egy francia gimnázium is megtalálható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek