Mezítláb mászta meg London második legnagyobb épületét egy 21 éves férfi

Egy házaspár arra ébredt egyik reggel, hogy egy 21 éves srác mezítláb mászik fel a közel 310 méteres, The Shard felhőkarcoló tetejére – olvasható a The Guardian oldalán.

Paul és felesége reggel 6 órakor a szálloda 40. emeleti ablakából látta meg Adam Lockwoodot, aki integetett nekik, majd továbbmászott a 72 emeletes épület tetejére. Lockwood már korábban is osztott meg képeket a közösségi médiában arról, hogy megmászott egy darut Dubajban, vagy hogy feljutott a milánói San Siro stadion tetejére. Most a The Shard tetején készített fotót is közzétette Facebook-oldalán.

Adam szelfije a The Shard tetejénForrás: Facebook/Adam Lockwood

Paul Curphey elmondta, hogy felesége születésnapja miatt látogattak Londonba, és az ágyban feküdtek, amikor meglátták, hogy valaki integet az ablakon. "Nem tehettünk mást, mint hogy buzdítottuk, hogy menjen tovább. Mosolygott, integetett, és jól érezte magát: a feleségem először azt hitte, hogy én kértem meg a srácot, hogy így hozzon egy doboz bonbont a születésnapja reggelén."

A rendőrséget hajnali 5 óra 38 perckor értesítették a mászó jelenlétéről: a tűzoltóságot és a rendőrséget is kihívták. Három embert vettek végül őrizetbe, egyikük a 21 éves Lockwood lehetett. 2019 októberében George King-Thomsont hat hónapra börtönbe zárták, miután megszegte a tiltó határozatot, és felmászott a The Shardra. Ellene nem emeltek vádat. Később a Greenpeacce aktivistái is megkísérelték megmászni az épületet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek