Fából készült felhőkarcolót építettek Lappföldön, ahol az építőanyag illatosítja a szobákat

A világ egyik legmagasabb, szinte kizárólag fából készült szállodája hivatalosan is megnyílt a svéd lappföldi Skellefteában, tetőtéri fürdőjéből pedig lenyűgöző kilátás nyílik a városra.

Forrás: https://elite.se/

A White Arkitekter által tervezett 20 szintes, Wood Hotel 75 méter magas, és szinte teljes egészében a közeli erdőkből származó lucfenyőből és fenyőből készült. A klímapozitív szálloda több CO2-t nyel el, mint amennyit felhasznál, és igazi különlegessége, hogy szobáit az a fa illatosítja, amelyből készült. Ez nem csak nagyon hangulatosnak hangzik, de állítólag a stressz csökkentéséhez és az alvás javításához is hozzájárul, írja a spabusiness.com.

Forrás: https://elite.se/

A hotel Vana Spa nevű fürdőjében szabadtéri, fűtött medence, szaunák, relaxációs társalgók is találhatók, a vendégek pedig italokat fogyaszthatnak a sky bárban.

Forrás: https://elite.se/

A fürdőbe napijegyek is válthatók egy kicsivel több mint 10 ezer forintnak megfelelő összegért, ami magában foglalja a medencék használatát, a szaunákat, a társalgót, az edzőtermet, valamint a fürdőköpeny, a törölköző és a papucs kölcsönzését is.

Forrás: https://elite.se/

A szálloda egyike a Svédországban épülő vagy építeni tervezett fából készült felhőkarcolók sorozatának. A többiek közé tartozik a brumunddali Mjøstårnet Wood Hotel, amely 2019-ben nyílt meg, és 86 méterrel a talajszint felett áll, 18 emelettel és 72 szállodai szobával.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek