Karanténba zárták a 21 millió lakosú kínai várost

Csütörtök estétől vesztegzár alá helyezték a 21 milliós lakosságú Csengtu városát Kínában a koronavírus terjedése miatt – olvasható a CNN oldalán.

A hétvégén tömeges tesztelés kezdődikForrás: AFP/-

A múlt héten több mint 700 új esetet jelentettek. A rendelet szerint minden lakosnak otthon kell maradnia, csak a kötelező koronavírus-tesztelés miatt hagyhatja el otthonát, illetve háztartásonként naponta egy fő mehet boltba, de kizárólag negatív teszttel. Csütörtöktől vasárnapig tömeges tesztelésre kerül sor – közölte a város önkormányzata.

A vesztegzár óta pánikszerű vásárlás tört ki a városbanForrás: AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Chen Jianli

Minden üzletnek be kell zárnia, kivéve a szupermarketeket, gyógyszertárakat és kórházakat. Az éttermi étkezést is felfüggesztik, csak elvitelre készítenek ételeket. 

Ez Kína legnagyobb lezárása azóta, hogy a 25 millió lakosú Sanghaj júniusban kikerült a két hónapos karantén alól.

A csengtui vesztegzár pánikot váltott ki városszerte. A közösségi médiában keringő fotók azt mutatják, hogy a piac zsúfolásig megtelt, az autók csomagtartói és a hátsó ülések tele vannak élelmiszerekkel. Kína a világon az egyik utolsó hely, ahol még a zéró covid irányelvet követik, és tömeges teszteléssel valamint szigorú karanténozással próbálják megállítani a betegséget. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek