Hat emelet mélyen nyúlik a földbe a londoni jéghegy-hotel

Londonban, a Leicester Square-en várhatóan szeptemberben nyílik meg a The Londoner névre keresztelt, 350 szobás, ötcsillagos butikszálloda, melynek átadását a vírus miatt már többször is el kellett halasztani. Ami igazán különleges ebben a hotelben, hogy hatszintes alagsora van, így a világ egyik legmélyebb szállodája lett, és emiatt London első „jéghegy-szállodájának" nevezték el. A jéghegy „csúcsa" maga a Föld színe felett tornyosuló épület, míg alatta további hat szint épült a mélybe.

Az új hotelből a felső 10 emelet látható, 6 szintet pedig elnyel a FöldForrás: The Londoner Hotel/Facebook

A West End szívében épített 16 emeletes szállodában a szobák ára éjszakénként 400 angol fonttól, azaz nagyjából 170 ezer forinttól kezdődik majd. A szállodában hat étterem és bár, mozi, edzőterem, illetve egy 25 méteres medencével ellátott wellnessemelet is megtalálható privát gyógyfürdővel, de van 600 m² nagyságú bálterme is. The Residence nevű klubja saját whisky-szobával várja a vendégeket. A legnagyobb lakosztálya, a Tower Penthouse duplex egy 200 m² alapterületű, panorámás kilátással rendelkező lakótér. Az alábbi kisfilmben körbe is nézhetnek a szállodában.

Az éttermek és kávézók nagy része nyilvános lesz, köztük a lobbyban található The Stage nevű pezsgőbár és a földszinti Whitcomb's is, amely mediterrán ételeket szolgál fel – írja az Evening Standard.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek