Elképesztő kincsre lelt egy pár a konyhapadlójuk alatt

Egy Ellerby-ben élő angol házaspár megnyerte a főnyereményt a lakásfelújítása során, amikor a konyhájuk padlója alatt egy 264 aranyérmével teli kelyhet talált. A kincs értéke több mint 800 ezer dollár (315 millió forint) – írja a The Sun.

A pár eleinte azt hitte, hogy egy elektromos vezetékre bukkant a padlódeszka alatt, de amikor tovább vizsgálódott, kiderült, hogy az valójában egy üdítős doboz méretű kehely, tele 1610 és 1727 között készült arany pénzérmékkel. A kincsesbánya felfedezése után felkerestek egy londoni székhelyű aukciós céget, a Spink & Son-t, A társaság az otthonukba utazott, hogy megnézze az érméket, és megállapította, hogy az érmék egy közel 300 évvel ezelőtti családtól származhatnak.

Az aranyérmék valószínűleg az angliai Hullból származó gazdag Fernley-Maisters családhoz tartoztak, akik jól ismert kereskedők voltak.

A pár – akik nyilvánosan nem fedték fel kilétüket – még 2019 júliusában találták meg az érméket, és már 10 éve éltek az otthonukban, amikor a kincsre bukkantak. A meglelt kincset eredetileg 231 390 dollárra becsülték, de ez a szám elég csekélynek bizonyul, nemrégiben ugyanis 852 380 dollárért adták el egy aukción. Az érmékért járó pénz természetesen a párt illette, akik így sokszorosan jól jártak a lakásfelújítással.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek