Egyelőre nem kell fizetniük a turistáknak, ha belépnek Velencébe

Elhalasztják a Velencébe látogató turistákra kivetett díj bevezetését, mivel a város önkormányzata még nem fogadta el teljes egészében az ezzel kapcsolatos szabályozást - jelentette be pénteken Luigi Brugnaro velencei polgármester szóvivője.

Velencében található a világ legrégebbi kávézója, a híres Caffè Florian, ahol a turisták gyakran kávéznak és megpihennekForrás: Caffè Florian/Facebook

Az idegenforgalmi illetékesek még júliusban közölték, hogy a Velencébe utazó turistáknak 2023. január 16-tól már online be kell jelentkeznie, és fizetnie kell a belépéshez. Erre a megoldásra azért kényszerült rá a város, hogy korlátozni tudják a Velencét elárasztó tömeges turizmust. Az egy napra érkező, tehát Velencében szállást nem foglaló turistáktól beszedett belépődíj a tervek szerint 3 és 10 euró (1200-4000 forint) között lesz, attól függően, hogy mekkora a város látogatottsága az egyes napokon. Az érkezők számát napi 40-50 ezer főre akarják korlátozni.

A városi tanács még nem fogadta el a szükséges szabályozást, ezért a fizetős belépés kezdetét elnapolják, így az eljárás legalább fél évet vesz igénybe.

A 2019-ben felmerült terv megvalósítását először a koronavírus-járvány miatt halasztották el, ugyanis a pandémia távol tartotta a turistákat. Idén azonban ismét elözönlötték a látogatók Velencét, és a városba érkezők száma gyakran messze felülmúlta a belváros 50 ezres lakosságának létszámát. A keskeny utcák megteltek a turistákkal, és a polgármester ismét naprendre tűzte az online előjegyzés és belépődíj bevezetését – írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek