Videó: Ökoaktivisták tortát nyomtak III.Károly viaszszobrának arcába

Úgy tűnik, hogy a Just Stop Oil szervezet tagjai tényleg megfogadták, hogy e hónap minden napján demonstrálnak Londonban. Mi is beszámoltunk róla, hogy az ökoaktivisták nemrég paradicsomlevessel öntötték le Van Gogh híres Napraforgók című festményét, míg a szervezet más tagjai narancssárga festékkel permetezték le a rendőrség New Scotland Yard főhadiszállásának tábláját a londoni Westminsterben. 

Az aktivisták tortát nyomtak a brit király arcábaForrás: Youtube

Az aktivisták az ellen tiltakoznak, hogy a kormány új nyersolaj-kitermelési engedélyek kiadását tervezi az energiaellátási kockázatok csökkentése érdekében. Ezúttal a szervezetből négy embert tartóztattak le, akik tortát nyomtak III. Károly király viaszszobrának arcába a londoni Madame Tussauds-ban – adta hírül a BBC.

Szerencsére a múzeum biztonsági csapata gyorsan kezelte a helyzetet, és azonnal értesítették a Fővárosi Rendőrséget. Bár a Madame Tussauds panoptikum továbbra is nyitva áll a látogatók előtt, a királyi család viaszszobrait ideiglenesen elzárták.

A tüntetők azt kérik a kormánytól, hogy állítsa le az összes olaj- és gázengedélyt és hozzájárulást. A 20 éves glasgow-i Ellie McFadden azt mondta: „Azért vagyunk itt, mert igyekszünk megvédeni a szabadságunkat és jogainkat, mert meg akarjuk védeni ezt a zöld Földet, amely mindannyiunk öröksége." Tavaly a klímaváltozási konferencián, Glasgow-ban Erzsébet királynő azt mondta: "A szavak ideje lejárt, cselekedni kell!"

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek