Ez az európai ország vitte el a legtöbb díjat a turizmus Oscarján

Összesen 9 díjat szerzett Portugália az idegenforgalmi ágazat Oscarjaként emlegetett nemzetközi versenyen, és akkor a hoteleket és szállodákat még nem is számoltuk.

A World Travel Awards (WTA) díjátadót 1993 óta rendezik meg minden évben, hogy a turizmus területének kiválóságait jutalmazzák. Kontinensenként számos kategóriában érkeznek jelölések az épületektől a természeti látványosságokon keresztül a hotelekig, a turisztikai szakemberek, a média és a látogatók pedig szavazás útján választják ki a legjobbakat.

Algarve Európa vezető tengerparti úti céljaForrás: Julius_Silver/Pixabay

Ahogy korábban írtuk, hazánk is elvitt egy díjat, a Magyar Zene Háza 2022 vezető új turisztikai attrakciója lett Európában. 

A legtöbb elismerést azonban Portugália zsebelte be. Az ország mindenekelőtt elnyerte az Európa vezető úti célja címet, vagyis erről a mediterrán országról gondolták a legtöbben, hogy mindenképpen szerepelnie kell az utazási terveink között a következő évben.

Porto a kontinens vezető városi úti céljaForrás: ESB Professional/Shutterstock

Már csak azért is, mert a WTA zsűrije szerint ebben az országban található Európa vezető tengerparti úti célja, ami az ország déli részén fekvő Algarve lett. Porto a kontinens vezető városi úti célja címet nyerte el, az Azori-szigetek pedig a vezető kalandturisztikai célpont díjat. Európa vezető kalandturisztikai attrakciójának a Passadiços do Paiva nevű, UNESCO világörökségi geoparkot választották.

A Passadiços do Paiva park Európa vezető kalandturisztikai attrakciójaForrás: Amazing Travels/Shutterstock

A főváros, Lisszabon egy más összehasonlításban nemrég a legolcsóbb európai úti célok között szerepelt, a WTA-n pedig összesen négy díjat is sikerült bezsebelnie – ennyi elismerést egyetlen másik város sem kapott a versenyen. A szavazók szerint Lisszabon Európa vezető tengerparti nagyvárosi úti célja, de a legjobb city break (városlátogatás) célpontnak járó díjat is elvitte. Emellett ez a város a legjobb cruise-állomás a kontinensen, sőt, Európa vezető cruise-kikötője is itt található. Elég meggyőző, nem igaz? Ha kedvet kaptál a városhoz, egy korábbi cikkünkben össze is szedtünk néhány tippet, hogyan hozhatod ki a legtöbbet a pénzedből, ha ide utazol.

A főváros, Lisszabon négy díjat is bezsebeltForrás: TTstudio/Shutterstock

Persze nem csak Portugália kapott elsimerést 2022-ben. Lássunk néhány további díjazottat:

  • Olaszország – Európa vezető kulturális célpontja
  • Athén, Görögország – Európa vezető kulturális városa
  • Mallorca, Spanyolország – Európa vezető szigete
  • Attika, Görögország – Európa vezető fenntartható turisztikai célpontja
  • Batumi - Európa vezető feltörekvő turisztikai célpontja

Számos egyéb kategóriában is osztottak ki díjakat a vezető autókölcsönzőktől kezdve a legjobb hotelekig. Ha ezekre is kíváncsi, kattints ide.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek