Videó: A majmok nincsenek tisztában az illemmel, és ezt a turisták nem mindig tudják

A természet-, és főleg az állatbarát turisták minden alkalmat megragadnak, hogy utazásaik során találkozhassanak a helyi, egzotikus állatokkal. Sokan azonban nem készülnek fel arra, hogy bár szeretnének az állatok közelébe kerülni, de annyira nem biztos, amennyire végül az bekövetkezhet.

Néha zavarbaejtően közel kerülhetünk hozzájuk - illusztrációForrás: Vishal Bhatnagar/NurPhoto

Így járt egy házaspár is, aki Bali szigetére látogatott el, és vadon élő majmokkal találkozott. A makákók nagyon érdeklődőek, kíváncsi és barátkozós természetűek, de néha túlzásba viszik a közeledést. Miután a majom molesztálni kezdte a nőt, egy idő után a férj viccesen rászólt a majomra, hogy az az ő felesége. Természetesen egyikük sem vette igazából rossz néven a közeli találkozást, és jót szórakoztak az eseten.

Ugyanakkor nem mindig zárul ilyen békésen egy-egy közeli találkozás.

Nagyobb vadak már kergettek meg turistákat, a majmok sokszor letörik az autók visszapillantótükrét, ruhákat szakítanak el, elcsennek tárgyakat. Egy korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy szintén Balin, az Uluwatu Templomban a makákók olyannyira elszemtelenedtek, hogy szinte zsarolják az embereket. Gyakran különböző tárgyakat lopnak el tőlük, – például táskákat, sapkákat, napszemüvegeket, táblagépeket, telefonokat –, és azokat csak váltságdíj fejében, azaz megfelelő ételkínálat esetén hajlandóak visszaszolgáltatni.

Nem rég egy Thaiföldön, a Csiangmajban található Patara Elefántfarmon járó turista került szoros testközelbe egy szeleburdi kiselefánttal, amelyik annyira szimpatizált vele, hogy szinte felöklelte a nőt, hogy teljes súlyával az ölébe másszon. Szerencsére a nő jól fogadta a barátkozásra és ölelgetésre vágyó ormányost, és még azt sem bánta, hogy miatta a sárban kellett fetrengenie.

 



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek