Egy vadon élő majom elrabolt, és fogságban tartott egy kölyökkutyát

Drámai megmenekülésben volt része egy kiskutyának, miután egy vadon élő majom elkapta, magával vitte a fák tetejére, majd három napon át el sem engedte  a malajziai Taman Lestari Putra nevű településen. Az esetről videó is készült, íme!

Amikor a helyiek megtudták, hogy Sarut, a kéthetes fekete-fehér kiskutyát túszul ejtették, összegyűltek, hogy megpróbálják kiszabadítani.

"A kiskutya fáradtnak, meggyötörtnek látszott, de a majom mintha nem bántotta volna. Csak fogta a kiskutyát, miközben járt-kelt vele. Úgy tűnt, mintha barátként vagy csecsemőjeként bánna vele. Nagyon furcsa volt, de meg kellett mentenünk szegény kutyát, mert úgy tűnt, éhezik " – mesélte az egyik jelenlévő, Cherry Lew Yee Lee.

A lakók háromszor is megpróbálták megmenteni Sarut, a majom azonban folyamatosan a fák közé menekült, miközben a kölyköt fogta.

Még étellel is megpróbálták lecsábítani, de úgy sem tudták Sarut kiszabadítani. Végül, a harmadik napon köveket és fákat hajítottak felé, így sikerült annyira megijeszteniük, hogy elengedje a kölyköt, aki az alatta lévő bokrok közé pottyant.

Vigyázni kell velük, mert amit megkaparintanak, már viszik is - illusztrációForrás: Engin Akyurt/Pixabay

A mentési akció során senki nem sérült meg, köztük a majom sem, aki eltűnt az erdőben. Az állat annak a majomcsoportnak lehetett a tagja, amely sokszor megkeseríti a helyiek életét. A majmok gyakran lopkodnak élelmiszert a környékbeli otthonokból.

Egy lakó végül hazavitte Sarut, megetette, megvizsgálta, nincs-e rajta sérülés. Úgy vélik, hogy az apró ebet egy kóbor kutya alomból ragadta el a majom, de a történetnek jó vége lett, mert most örökbe fogadták – írja a timesnownews.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek