Borzongató látványt nyújt Skócia vérvörös színű folyója

Már a neve is félelmetes a skóciai Devil's Pulpit (Ördög szószéke) nevű folyónak, vérvörös színű vizének látványa pedig döbbenetes. De nem csak a folyó színe miatt borzongató hely, a különféle mendemondák is hozzátesznek a hírnevéhez. A folyó a nevét állítólag onnan kapta, hogy a Sátán egy közeli sziklán prédikált a híveinek.

A Halloween időszakában sokan elvándorolnak ideForrás: Scotland's scenery/Shutterstock

Egy másik monda szerint a területet a boszorkányok használták, akik e félreeső helyen végezték a szertartásaikat. Arról is léteznek pletykák, hogy a vizet természetfeletti erők színezték vörösre, de a tudósok szerencsére egészen más magyarázatot adnak a jelenségre. Szerintük a karmazsinvörös szín az erodálódott homokkőnek köszönhető, a vérvörös víz dermesztő illúzióját pedig a fény adja, amely áthatolva a vízen megvilágítja a meder alján lévő vörös homokkövet.

A folyó a Halloween-rajongók kedvenc úti célja Skóciában.

Azonban nem ez a skót folyó az egyetlen hely, ahol október 31-én nyüzsögnek a halloween kedvelő látogatók az Egyesült Királyságban. Yorkshire, az ország legkísértetiesebb régiója is népszerű hely a Halloween rajongók körében. Nem utolsó sorban az állítólagos szellemészlelések hihetetlen magas száma miatt.

Yorkshire elhagyott apátságai, katedrálisai egyébként is szép látványt nyújtanak, de Halloween idején kapnak egy borzongató felhangotForrás: TimHill/Pixabay

A fejetlen nőktől, az eredet nélküli kaparászó hangokig számos paranormális jelenségről szólnak a pletykák, amelyeknek jó hátteréül szolgálnak a régió ősi falvai, elhagyott apátságai, tátongó katedrálisai és ködös lápjai – írja a Daily Star.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek