5 borzongató kísértetkastély Európában, melyeket megszállhatunk Halloweenkor

Nemsokára itt a Halloween és a Mindenszentek Napja. Ha te is szereted a bizarr, rémisztő és félelmetes dolgokat, és elég bátor vagy ahhoz, hogy egy szellemjárta kísértetkastélyban éjszakázz, akkor még nem késő, hogy ellátogass Európa egyik legimpozánsabb és leghátborzongatóbb kastélyába. Most mutatjuk a legrejtélyesebbeket!

1. Dollarbeg kastély, Skócia

Gyere el és nézd meg a kísérteties külsejét, és maradj ott a belső látványos dizájnért! Az 1890-ben épült Dollarbeg-kastély két hálószobával, nappalival, konyhával, három fürdőszobával, étkezővel és hatalmas hátsó kerttel  rendelkezik. Egy 6 fős társaság számára ideális választás egy Halloween-i bújócskához. 

A Dollarbeg kastélyban szívesen bújócskáznánk mi is, bár lehet, hogy amint leszáll az éj, már nem ilyen barátságos arcát mutatja a helyForrás: Facebook/The Great Hall, Dollarbeg Castle

A kastélyban egy moziterem is helyet kapott, ahol horrorfilmeket nézhetsz, innen pedig csigalépcső vezet fel az épület legmagasabb pontjára, a torony tetején lévő privát tetőteraszra. A luxus kastélyban található fegyveres őrszobroknak és a falakon látható rémeket ábrázoló festményeknek köszönhetően a vérfagyasztó hangulat biztosan garantált.

2. Caher kastély, Írország

Ez a 15. századi galwayi kastély az egyik legkísértetiesebb Írországban. Korábban nem véletlenül itt forgatták az egyik híres HBO-sorozat, a Trónok harca néhány részét is. A festői kilátással rendelkező kastélyt az O ' Brien család építette a 13.században. 

A Caher kastély már ránézésre is hidegrázós élményt okozForrás: Facebook/Caher Castle

A poros, pókhálókkal teli épületben a kanyargós lépcsőknek és a hosszú folyosóknak köszönhetően itt bizony könnyen el lehet tévedni. A több mint 600 éves csendes kastély legfurcsább része a nappaliban található fürdőszoba. Ne csodálkozz, ha Halloween idején a kastély tulaja szellemnek öltözve előugrik az egyik szobából és a frászt hozza rád. A birtokon birkák és tehenek legelésznek, de a kastélynak még számtalan sok furcsasága van, amiért igazán nagyszerű választás lehet erre az időszakra. További képeket a kastélyról itt találsz.

3. Castello dal Pozzo, Olaszország

A legenda szerint az olaszországi Maggiore-tó partján fekvő Castello dal Pozzo-ban az egykori uralkodó, Pozzo úr lánya, Barbara szelleme kísért. Amikor Barbara úgy döntött, hogy megszökik egy férfival – aki nem volt a jegyese – az apja bezárta a kastély egyik tornyába, ahol nem sokkal később meghalt. A kastély által közzétett történet szerint, Barbara a mai napig arra vár, hogy szerelme, Matteo estéről estére visszatérjen hozzá az öreg toronyba. 

Halloween idején horrorisztikus a hangulat a Castlello dal PozzobanForrás: Origo

A kísértetkastély egyébként gyönyörű, luxus berendezésekkel rendelkezik, és a birtokon még egy medence is található. További infó a kastélyról és szobafoglalás ide kattintva lehetséges.

4. Drakula kastély, Románia

Ismered a Hotel Transylvania mesét? Vagy ha olvastad Bram Stoker eredeti történetét, és vérbeli vámpírrajongó vagy, akkor az erdélyi Drakula kastélyba (Castelul din Bran) feltétlenül el kell látogatnod. A hegytetőn található, 1377-ben épült törcsvári kastély a tökéletes gótikus horror történetet idézi, és ha elég bátor vagy, akkor egy éjszakát is eltölthetsz Drakula otthonában. 

Ha leszáll az est, kísérteties hangulat költözik Drakula kastélyábaForrás: Facebook/Bran Castle Romania

Ebben a kastélyban minden megvan, ami egy izgalmas kalandhoz kell: hosszú, hátborzongató átjárók, gyertyafényes lépcsők, titokzatos alagút, furcsa reccsenések és kísérteties hangok az éjszaka közepén. Október 29-én különleges Halloween partit rendeznek a kastélyban, amelyre belépőjegyet ide kattintva tudsz foglalni.

5. St Briavels Castle, Egyesült Királyság

A St. Briavals-kastélyt gyakran az Egyesült Királyság legtöbb kísértetjárta kastélyaként emlegetik. Ma ifjúsági szállóként működik, és a vendégek olyan paranormális jelenségekről beszámoltak, hogy például egy kisbaba sírását hallották János király hálószobájából, míg mások azt érezték, hogy láthatatlan kezek rángatják a ruháikat. A kastélyban megfigyelt kísérteties alakok közé tartozik egy fekete kutya, ami a szobákban kóborol, egy szürke hölgy a folyosón, és egy lovag, aki a kastély parkjában sétál. 

A St Briavels az egyik leghírhedtebb hely a kísértetei felbukkanása okánForrás: Facebook/Ghostly Goings On - Paranormal Events

Összességében a látogatók úgy érzik, mintha valami túlvilági dolog lenne jelen a kastélyban, sőt, néhány vendég állítólag emiatt távozott az ott tartózkodásuk felénél. Ha elég bevállalós vagy, és imádod a rejtélyes kalandokat, ide kattintva tudsz szobát fogalalni.
(Forrás: lonelyplanet.com, thetravel.com, timeout.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek