Drakula kastélyában most harapás helyett egy szúrást érezhetnek a látogatók

Az Erdélyben található törcsvári kastélyt a popkultúra Drakula gróf lakhelyeként tartja számon, bár sem a könyvbeli Drakula gróf, sem a vele azonosított Vlad Țepeș nem köthető ehhez a helyhez. A kastély már jó ideje múzeumként működik, május minden hétvégéjén pedig oltási központtá alakul, így ösztönözve a lakosságot a koronavírus elleni védekezésre. (Nem ez az egyetlen oltási kampány egyébként az országban, mint a múlt héten beszámoltunk róla, Nagylaknál bárkit beoltanak.)

A város felett, egy szikla tetején emelkedő kastélyról azt tartják, hogy ez a hely inspirálta Bram Stoker 19. századi gótikus regényében Drakula otthonát, de ez nem bizonyított. Ugyanakkor a kastély nem fél meglovagolni a hírnevét, és Halloween körül általában kísérteties eseményeket rendez. Idén májusban pedig oltóponttá alakult, ahol a román állampolgárok előzetes időpont-egyeztetés nélkül kérhetik a vakcinát, és jutalmul még egy, a kastéllyal illusztrált „oltási oklevelet" kapnak. További bónuszként az oltott látogatók ingyen nézhetik meg a múzeumban a középkori kínzóeszközeinek kiállítását.

A kastély alaposan meglovagolta Drakula gróf népszerűségétForrás: Dobre Cezar/Wikipedia

A kastélyt a 13. században építették, és ezt követően egy csatában elpusztították, de a török inváziótól való félelem miatt új fellegvár épült ugyanazon a helyen 1382-ben. Akik a kastélyban oltatják be magukat, még további ajándékot kapnak: a kúp formájú tornyokból csodálhatják meg a környező erdőre nyíló pazar kilátást – írja a lonelyplanet.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek