Tárt karokkal várja a turistákat a brit király erdélyi vendégháza

A Responsible Travel egy olyan brit utazási társaság, ami a felelősségteljes utazás kritériumai szerint állít össze csomagajánlatokat. Céljuk az, hogy a turizmus élénkítésével támogasson olyan helyi közösségeket, melyeknek arra szüksége van, de közben megóvja a vidék természeti környezetét is.

A vendégház bejárataForrás: Facebook/Count Kalnoky's Guesthouses in Transylvania

Náluk jelent meg egy karácsonyi ajánlat, amely hét napos erdélyi látogatásra hívja a briteket, személyenként mindössze 1500 euróért. Aki pedig mélyebben a zsebébe nyúl, további ötszáz euróért eltölthet három napot III. Károly zalánpataki birtokán - olvasható a Főtér oldalán.

Károly király vendégházait gróf Kálnoky Tibor és családja kezelik, akik egyébként vendéglátással foglalkoznak és parasztházakat mentenek meg a teljes pusztulástól az erdővidéki Miklósváron. A család közismerten szoros barátságban áll az uralkodóval, tehát nem véletlen, hogy rájuk bízták a gondnokságot. 

A királyi birtok leírása szerint az autentikusan megőrzött, nagy gonddal restaurált vendégház megnyitotta kapuit a turisták számára. A környék pazar növény- és állatvilágából kiemelték az itt virágzó, Európában páratlan orchidea-fajt (Cypripedium calceolus) vagy a különböző nagyvadakat, beleértve a birtok hátsó udvarán is olykor megjelenő medvét.

A szobák is hangulatosak és jól felszereltekForrás: Facebook/Count Kalnoky's Guesthouses in Transylvania

Az utazásszervezők minden napra terveznek izgalmakat, megmutatják a környék kastélyait, lovas kocsikázást szerveznek, kézműves mesterségeket mutatnak be, medvelesre viszik az érdeklődőket, és a programból nem hiányozhat Brassó és a törcsvári- kastély meglátogatása sem.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek