A királynő temetése közben átnevezték a párizsi metró egyik állomását

A párizsi közlekedési hálózat, az RATP bejelentette, hogy ideiglenesen megváltoztatta egyik metróállomásának nevét, így tisztelgve II. Erzsébet királynő előtt – olvasható a CNN oldalán.

"Az RATP-csoport az angol királynő előtt tiszteleg azzal, hogy a temetés napján a George V. állomást II. Erzsébetre nevezte át" - áll a hétfőn kiadott közleményében, amelyhez egy képet is mellékeltek a királynő nevével, születésének és halálának dátumával. Az állomást eredetileg a néhai királynő nagyapjáról, V. György királyról nevezték el. A RATP egy ügyfél kérdésére válaszolva hozzátette: "A változás csak átmeneti, és csak két táblából egyet cseréltünk, hogy ne okozzunk gondot vagy problémát utazóinknak."

A metróállomást ideiglenesen átnevezték a királynő tiszteletéreForrás: Facebook/52 Clichy Paris

"II. Erzsébet királynő különleges státuszban volt Franciaországban, és különleges helyet foglalt el a franciák szívében" - áll az Élysée-palota közleményében. A királynő szerette Franciaországot, amely viszont szerette őt - tették hozzá. Erzsébet királynő tartotta a legtöbb külföldi uralkodó Elysée-palotában tett látogatásának rekordját. A nyilatkozat szerint a királynő különféle alkalmakkor, köztük hat franciaországi állami látogatásán találkozott az 1959-ben alapított Ötödik Francia Köztársaság mind a nyolc elnökével. A királynő folyékonyan beszélt franciául, és több nyilvános beszédet is tartott franciául, mikor az országban járt. „Ő, aki a huszadik század óriásai mellett állt a történelem során, most elment, hogy csatlakozzon hozzájuk" – áll a közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek