Hangulatos gyertyafénnyel spórol két pub az energiaszámlákon

Két angol pub tulajdonosa valódi időutazásra hívja a vendégeket. Bizonyos napokon lekapcsolják a villanyt, és kizárólag gyertyafénnyel világítanak, hogy spóroljanak az energiaszámlákon - írja a Daily Mail.

Bár a gáz- és villanyárak növekedését a brit lakosság is megérzi, a vállalkozásokra nem ugyanazok az árplafonok vonatkoznak, mint a lakossági ingatlanokra, így a számláik még inkább az egekbe szökhetnek.

A cornwalli Camelfoldban található Masons Arms ezért úgy döntött, hogy minden hétfőn kizárólag gyertyával világít a vendégeknek. A módszer nem csak energiát spórol, de a régi idők meghitt hangulatát is felidézi, és ezt a Facebook-kommentek tanúsága szerint nagyon élvezik a vendégek.

The Thomas DaniellForrás: The Thomas Daniell/Facebook

A Masons Arms vezetője szerint 1753-ba, a hely megnyitásának évébe repülhet vissza az, aki a gyertyafényes napokon betér a helyre. A gasztropubnak akkor még a The Kins Arms volt a neve, és az asztalokon sorakozó gyertyákon kívül semmi egyéb fényforrás nem volt bent.

A truroi Thomas Daniell nevű gasztropub is megszenvedi az energiaválságot; az utóbbi időben minden hétfőn és kedden be kell zárnia, hogy így csökkentse a számláit. Most azonban az itteni vezetőség is gyertyafényes döntést hozott, úgy mint a cornwalli pub, egy napra ők is lekapcsolják a villanyt októberben, és előveszik a gyertyákat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek