Újabb gyógyfürdő jelentette be a bezárását

Az energiaárak emelkedése a gyógy- és strandfürdőket is jelentősen megterheli, olyannyira hogy vannak amelyek bezárni kényszerülnek. Egy szemptember eleji cikkünkben mutattuk be azokat a fürdőket, amelyek már akkor meghozták a döntést, a legfrissebb hírek szerint pedig egy újabb népszerű fürdő csatlakozott a sorhoz. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátor polgármestere Máté Antal jelentette be egy képviselőtestületi ülésen, hogy január 1-jétől bezárják a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőt, írja a termalonline.hu.

Sárkány Wellness és Gyógyfürdő NyírbátorForrás: Sárkány Wellness és Gyógyfürdő Nyírbátor/Facebook

Bár a fürdő gázfelhasználása alacsony, a villamosáram költsége jelentős, százmilliós nagyságrendű terhet ró a költségvetésre. Ezt idén még ki tudják gazdálkodni, ezért az év végégig még nyitva marad a fürdő, de januártól már mindenképp be kell zárni a létesítményt, mondta Máté Antal.

Azt nem tudta megmondani, meddig marad zárva a fürdő, ehhez ugyanis ismerni kellene az áramárak pontos alakulását. Néhány minimális funkciót mindenesetre a lezárások idején is megtartanának: a gyógyászati részleget a járvány idején is üzemeltették, és erre most is kísérletet tesznek. Egyes kezeléseket, például a gyógymasszázst, az iszapkezelést és a mágneses kezelést továbbra is biztosítanák, de a teljes gyógyászat, valamint a gyógyvizes medence nem működne a tervek szerint. Valamilyen formában az úszóegyesület edzéseit is biztosítanák, és továbbra is kiadnák a fürdő kempingjének apartmanjait.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek