Szombattól már tesztelni sem kell, ha Kanadába utazunk

Kanada október 1-től feloldja a beutazókra vonatkozó, a koronavírus-világjárvány miatt elrendelt egészségügyi korlátozásokat, a belépés előtti kötelező tesztelést, karantént és elkülönítést – írja az MTI a kormány hétfői bejelentésére hivatkozva.

Az utazóknak – állampolgárságtól függetlenül – szombattól nem kell egészségügyi információkat szolgáltatniuk az ArriveCan alkalmazásban, és oltási igazolást sem kell bemutatniuk.

Kanada legnagyobb városa, TorontoForrás: jplenio/Pixabay

A repülőgépeken és vonatokon szintén eltörlik a maszkviselési kötelezettséget a közlemény szerint.

"Úgy ítéljük meg, mostantól változtathatunk a nemzetközi határokon érvényben lévő eljáráson" – jelentette ki Dominic LeBlanc, a kormányközi ügyek minisztere, aki rámutatott, hogy "nagyban javult az egészségügyi helyzet".

A tizenkét évesnél idősebb beutazóknak eddig be kellett oltaniuk magukat az új típusú koronavírus ellen, hogy Kanadába utazhassanak, valamint a belépés előtt tesztet kellett végeztetniük és tizennégy napos karanténba kellett vonulniuk. A maszkviselést kötelezővé tették a vonatokon és a repülőgépeken.

A kanadai kormány szerint a vírus elsősorban az országon belül terjed. A maszkviselést továbbra is ajánlják a vírus terjedésének megakadályozására.

Az új típusú koronavírus "változatainak behozatala immár nem befolyásolja érdemben a járványhelyzetet az országban" - indokolta a döntést Jean-Yves Duclos egészségügyi miniszter.

A miniszter hozzátette: a naprakész oltottságra kell helyezni a hangsúlyt, mert a vírus "még mindig itt van".

A tizenkét évesnél idősebbek mintegy 90 százaléka kapta meg a védőoltás két dózisát, a fele harmadik (emlékeztető) oltást is kapott a kormány adatai szerint.

A 38 milliós Kanadában a járvány kezdete óta 4 263 800 fertőzöttet regisztráltak és 45 234 ember halt meg a koronavírus okozta Covid-19 következtében a baltimore-i Johns Hopkins egyetem hétfő délutáni összesítése szerint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek