Fekete füstoszlop kígyózott a világ legnagyobb nagybani piaca felett

Vasárnap, szeptember 25-én este érkezett a hír, hogy tűz ütött ki a világ legnagyobb nagybani piacán, a Párizs melletti Rungis Nemzetközi Piacon - írták a Le Monde cikkében.

Forrás: NurPhoto via AFP/Samuel Boivin

A tűzoltóság felszólította az embereket, hogy kerüljék el a Párizs déli elővárosában található térséget, amely felett fekete füstoszlop kígyózott. Több mint száz tűzoltót és harminc tűzoltóautót vetettek be a lángok megfékezésére.

Marc Le Moine százados, a párizsi tűzoltóság szóvivője szerint senki sem sérült meg a lángokban, és sikerült megakadályozniuk, hogy a tűz tovább terjedjen a környező épületekre. A tűz a focipálya nagyságú, hétezer négyzetméter alapterületű piacon tombolt még az este. Hozzátette, hogy a tűz oka még nem ismert, de vizsgálatot indítottak az ügyben.

A Rungis Nemzetközi Piac önmagában egy kisvároshoz hasonlít, több mint 12 ezer munkavállalójával és a Franciaországból, valamint a világ minden tájáról származó gyümölcsökkel, zöldségekkel, húsáruval, tenger gyümölcseivel, tejtermékekkel és virágokkal teli raktáraival.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek