Ezekben a városokban élnek a leggazdagabb emberek

A Henley & Partnes konzultációs cég egy friss felmérésből kiderült, hogy merre él a legtöbb milliomos. Nos, több mint 345 600 milliomossal, 15 470 multimilliomossal és 59 milliárdossal New York rendelkezik, tehát több gazdag ember él New Yorkban, mint a világ bármely más városában – áll a Henley & Partnes konzultációs cég összegzésében, amelyet a CNBC idézett.

New York Manhattan városrészeForrás: wiggijo/Pixabay

Multimilliomosnak egyébként az számít, akinek a vagyona meghaladja a 10 millió dollárt. A CNBC szerint New York 8,38 millió lakosának mintegy 4 százaléka rendelkezik több mint egymillió dollár értékű befektetésre alkalmas vagyonnal – ingatlannal, készpénzzel vagy részvénnyel.

A legtöbb gazdag lakossal rendelkező városok rangsorában a második helyen Tokió végzett (304 900 milliomossal és 12 milliárdossal). Tokióban 7350-en multimilliomosok, 263 embernek a vagyona pedig több mint 100 millió dollár.

A Tokiói-öböl látképeForrás: Flickr.com

A harmadik helyen a Szilícium-völgyet magában foglaló San Francisco-öböl térsége áll. Érdekesség, hogy ezen a területen kevesebb a milliomos és a multimilliomos, mint New Yorkban, viszont több a milliárdos. Ekkora vagyonnal 62-en büszkélkedhetnek a San Francisco-öbölben.

A Szilícium-völgyi San Jose mesés pálmasora, amelynek környékén feltehetőleg lakhat pár multimilliomosForrás: Michael/Wikipedia

A milliomosok száma szerint a listán a negyedik London (272 400), Szingapúr pedig az ötödik (249 800). Ezután három amerikai város következik: a hatodik Los Angeles, a hetedik Chicago, a nyolcadik pedig Houston. A milliomosok száma szerint Peking a kilencedik, amelyet az ugyancsak kínai Sanghaj követ – írja a vg.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek