35 év után leveszik a műsorról Az Operaház fantomját a Broadway-en

A híres musical – amely 1988 óta szerepel a Broadway-en – átvészelt már recessziót, háborút és kulturális változásokat. A darab utolsó előadását 2023 február 18-án játsszák a Broadway-en, amelyre kevesebb, mint egy hónappal a 35. évfordulója után kerül sor, és a 13 925. előadással zárul majd.

35 évig játszották a Broadway-en Andrew Lloyd Webber világhírű darabját,a sikersorozat jövő februárban lezárulForrás: AFP/Angela Weiss

A musical első adását 1986-ban mutatták be Londonban, azóta a bemutatót több mint 145 millióan látták 183 városban, és 17 nyelven adták elő több mint 70 000 előadáson. Csak a Broadway-en a 19 millió ember előtt játszották a Majestic színházban. 

A koronavírus-járvány a Broadway-en is érezteti a hatását. Az Operaház fantomja soha nem tért magához teljesen a járvány miatti leállás után.

A pénztárak bevételei a világjárvány után jelentősen megcsappantak, hiszen a színházak is több mint 18 hónapig zárva voltak.

Már a Broadway sem a régi, sok darab sikerét megtépázta a világjárványForrás: Wallula/Pixabay

A következő legsikeresebb musical az Oroszlánkirály, amelyet 1997-ben kezdtek bemutatni. A legnépszerűbb műsorok közül néhány – a Hamilton, az Oroszlánkirály és a Wicked – jól visszakapaszkodott, de más műsorok nehezebben. A sikeres évadok eléréséhez rendszerint folyamatos turistaáradat kell, de a városba látogatók száma még nem tért vissza a járvány előtti szintre – írja a The Guardian.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek