Csak 2085-ben nyithatják ki II. Erzsébet királynő titokzatos levelét

A múlt csütörtökön elhunyt II. Erzsébet királynő 1986-ban írt egy levelet, amit Sydney-ben, a Queen Victoria Building egyik páncélszekrényben tárolnak, és ami érdekes ebben, hogy még 63 évig nem lehet kinyitni! A királynő kézzel írta a levelet Sydney lakosainak, és a jelentések szerint senki sem ismeri a levél tartalmát, beleértve a néhai királynő közvetlen személyzetét sem. Egy dolog azonban ismert – csak 2085-ben lehetséges felbontani.

Pénteken Sydney ikonikus Operaházát a királynő előtt tisztelegve világították meg. Ausztrália pedig vasárnap III. Károly királyt kiáltotta ki államfővé, aki most 70 év után az új uralkodó. 

2022. szeptember 9-én az operaház vitorláit II. Erzsébet brit királynő képével világították meg, hogy megemlékezzenek életérőlForrás: AFP/Robert Wallace

Visszatérve a levélre, a néhai királynő Sydney főpolgármesterének címzett utasításában ez olvasható:

Egy alkalmas napon, amelyet Ön kiválaszthat i.sz. 2085-ben, nyissa ki ezt a borítékot, és továbbítsa üzenetemet Sydney polgárainak. Nekik."

Az aláírás mindössze ennyi: "Elizabeth R."

1986-ban a Queen Victoria Building helyreállítási munkálatokon ment keresztül, és november 18-án Doug Sutherland főpolgármester hivatalosan is megnyitotta. Erzsébet királynő „titkos levelét" ugyanazon a napon nyilvános megtekintésre helyezték el, természetesen, bontatlanul.

A híres Queen Victoria Building esti megvilágításbanForrás: Mike Lehmann/Wikipedia

II. Erzsébet királynő csütörtöki halála után a Sydneyben elrejtett „titkos levelének" tartalma órási vitát váltott ki. Az emberek a Twitteren vitatkoztak azzal kapcsolatban, hogy mit írhatott a levélben, amit megírása után majd 100 év után olvashatnak csak el. Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök pénteki közleményében mindenesetre azt írta, hogy a királynő hozzájuk tett híres, első útja óta egyértelmű volt, hogy Ausztrália különleges helyet foglal el Őfelsége szívében. Ezután a királynő még 15 alkalommal látogatott el a kenguruk földjére – írja a newsable.asianetnews.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek