Az új gyorsvonattal pár óra alatt eljuthatunk Párizsból a Francia Riviérára

Franciaország a világ egyik legjobb nagysebességű vasúti hálózatával rendelkezik. Az ország TGV-hálózata (Trains à Grande Vitesse) nagyjából egész Franciaországot lefedi, ráadásul gyors és kényelmes módja a közlekedésnek. Az új TGV-M vonatok, melyek 2024-ben indulnak, lényegesen gyorsabbak, zöldebbek és tágasabbak lesznek, mint a jelenlegi modellek – olvasható a Time Out oldalán.

Az új vonattal gyorsabban lehet majd eljutni a Francia RiviéráraForrás: AFP/Xavier Leoty

Az új vonatok végsebessége 220 mérföld/óra – ami körülbelül tíz százalékkal gyorsabb, mint a jelenlegi modellek, és még gyorsabbak, mint a japán gyorsvonatok jelenlegi generációja. Az utasok számára ez sokkal rövidebb utazási időt is jelent. Párizsból a Francia Riviéra vonattal jelenleg általában öt-hat órát vesz igénybe. Az új vonatok ezt négy és félre csökkentik.

A vonat nagyobb ablakaiból lehet majd csodálni a francia festői tájatForrás: Shutterstock/Enzojz

Az új TGV M-ek pedig nem csak gyorsabbak, de energiahatékonyabbak is, és 32 százalékos szén-dioxid kibocsátás-csökkentést ígérnek. Ráadásul a vonatokon 20 százalékkal több hely áll majd rendelkezésre, a kapacitás 634 utasról 740-re nő. Ezen kívül szupergyors fedélzeti Wi-Fi-vel és valós idejű utazási frissítésekkel, valamint nagyobb ablakokkal rendelkeznek majd, hogy az utasok jobban megcsodálhassák Franciaország legszebb tájait és falvait.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek