Mostantól vonattal is eljuthatunk a sarki fényhez

Lassan itt az idő, hogy a téli kiruccanáson gondolkozzunk. A természet egyik leglátványosabb és legszebb jelenségéhez, az aurora borealishoz, vagyis a sarki fényhez most izgalmas módon, vonattal is elutazhatunk – olvasható a Time Out oldalán.

Vonattal is ell ehet jutni a sarki fényhez - illusztrációForrás: Shutterstock/Shchipkova Elena

A Vacations By Rail utazási iroda új csomagja 11 napos utazást kínál Skandinávia lenyűgöző vasútvonalain, amelynek egyik megállója a sarki fény. Az utazás a norvég fővárosból, Oslóból indul, innen megy tovább Trondheimbe, ahol át kell szállni a Nordland Express vonatra amely 452 mérföldön keresztül észak felé halad egészen az Északi-sarkkörig és Bodø városáig. Onnan egy komp megy át a Lofoten-szigetekre, amely arról híres, hogy az egész világon innen lehet a legjobban látni az északi fényt, majd visszatérve a norvég szárazföldre, az Ofoten-vasút végül a Svéd Lappföldre érkezik.

Az utazás egy husky-szánhúzást is tartalmaz - illusztrációForrás: Shutterstock/Viktor Maschek

Bár egyaltalán nincs rá garancia, hogy látni fogjuk az északi fényt, de a Vacations By Rail körutazása a lehető legjobb esélyeket kínálja.

A ritka és látványos égi jelenség leginkább késő ősztől kora tavaszig figyelhető meg.

Élményekben egyébként sem lesz hiány: az utazás részét képezik még a festői szépségű kirándulások a Lofoten-szigetek környékén, a csodálatos fjordok, egy husky-szánkózás és egy éjszaka a híres kirunai Jég Hotelben. A Vacations By Rail következő ilyen utazása 2023 januárjában indul, és az árak személyenként 3295 USD-tól (kb 1 340 000 forint) indulnak, bár ha szeptember 9-ig foglalunk, akkor 350 USD (150 000 forint) kedvezményt kapunk. Bővebb információ az utazásról ide kattintva érhető el. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek