Nincs tengerpartja, mégis rengetegen nyaraltak ebben a horvát városban

Idén nem csak a tenger és a nap vonzotta a turistákat Horvátországba. A déli határunkhoz közeli Eszék (Osijek) rekord számú látogatót fogadott. Az idei év első 8 hónapjában az eszéki érkezések száma 55 százalékkal lett több, mint tavaly. Ehhez hozzájárulhatott a városban megrendezett több kulturális, és sportrendezvény, illetve a város régiségvására is.

Eszék egyik barátságos tere, az Ante Starčević térForrás: Roko Poljak/Wikipedia

„A régiségvásár Eszék egyedi márkája lett. Ezt számos látogató és kiállító erősíti meg minden hónap első szombatján. Ezt tükrözi, hogy a Horvátországból, de a szomszédos Magyarországról, Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából érkező kiállítók között van egyfajta „várólista" is – mutatott rá Ivan Radić, eszéki polgármester a hagyományos eszéki régiségvásáron, ami a Szentháromság-erőd központjában rendezett vásárok évszázados hagyományára épül.

Eszék látképe éjjelForrás: Rp031/Wikipedia

A régiségvásárt minden hónap első szombatján tartják a Držislav Király Parkban, ahol a látogatók minden alkalommal találhatnak valami újat, egyedit. Augusztus közepén pedig megnyitották a Copacabana felújított uszodát is, ahol 45 nap alatt csaknem 35 ezer látogatót fogadtak – írja a croatiaweek.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek