Hihetetlenül vékony felhőkarcoló épül Sydneyben

Olyan keskeny felhőkarcoló épül Ausztráliában, hogy inkább hasonlít egy gigantikus oszlopra, mint épületre, tudtuk meg a Dezeentől. Az épület mindössze 6.4 méter széles és 100 méter magas, a magasság szélességhez viszonyított aránya így 16:1.

Az oszlop nem a személyes asszociációnk; a Durbach Block Jaggers tervezőiroda maga használta ezt a hasonlatot, mivel talapzathoz és oszlopfejezethez hasonló épületelemekkel látta el a hotelnek szánt szerkezetet. A téglafallal burkolt épületbe előcsarnokot, kávézót és társalgót terveztek. Ebből nyúlik ki a hihetetlenül keskeny és magas torony, mely már modern homlokzatot kapott. Az egész építményt egy spa koronázza meg, mely egy a homlokzatból kinyúló erkélyre nyílik; ez lenne az oszlop fejezete. A hotelt Sydney belvárosában építik fel és összesen 173 szobát fog tartalmazni, hat lakosztállyal minden emeleten.

MartinStr/pixabay

A Pencil Tower Hotel a keskeny felhőkarcolók friss trendjének egyik példája, amelyek között szerepel például a 184 méteres magas és 11.5 méter széles, a Bates Smart által tervezett Collins House Melbourne-ben. A 24:1 arányú New York-i felhőkarcoló, amelyet a SHoP Architects tervez, lesz a világ legkeskenyebb felhőkarcolója, amint megépül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek