Videó: Egy James Bond-rajongó jachtja süllyedhetett el Görögország partjainál

Egy 007-es nevű szuperjacht süllyedt el egy görög strand mellett, aminek nem csak a neve, de a kialakítása is a híres ügynök stílusára hajazott. Mindössze 45 méterre volt a parttól, amikor szikláknak ütközött a Kolona-öbölben, Kythnos-szigetén, szeptember 2-án. Másnap a hajó szinte teljesen elsüllyedt. 

A hajó brit lobogó alatt közlekedett, bár a feltételezések szerint egy svájci üzletember tulajdona volt. A szuperjachtnak még saját helikopter-leszállóhelye is volt.

A sérült hajótestbe a víz gyorsan beáramlott, emiatt hamarosan erősen oldalra dőlt. A Ian Flemming 007-es logójával díszített 10 fős hajóban öt fős személyzet is helyet kapott. A baleset során mind az öt embert sikerült kimenteni, miután a parti őrség a vészhívásra a segítségükre sietett. Senki nem sérült meg. 

A MailOnline jelentése szerint a hajót állítólag félrevezette a GPS.

„A kapitány megpróbálta fenntartani a vízen, és közelebb navigálni a parthoz a kevesebb, mint tíz méteres mélységű vízben, és így jutott el ebbe a pozícióba a hajó. A parti őrség azonnal intézkedett, és még az éjjel segítséget küldtek" – mondta egy hajótulajdonos, aki a helyszínen tartózkodott. Az illetékesek még vizsgálják az esetet – írja a dailystar.co.uk. 
(Címlapfotó: YouTube.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek