Bemutatták a világ legnagyobb bentlakásos jachtját, amelynek tulajdonosai soha véget nem érő utazáson vehetnek részt

A lenyűgöző 222 méteres, latinul "álmodozni" szót jelentő Somnio 2024-es indulásakor a világ legnagyobb jachtja lesz mind hosszában, mind térfogatában. A Somniót a Winch Design és a svéd Tillberg Design álmodta meg, és a norvég hajógyártó- és építő VARD fogja megépíteni, mintegy 600 millió dolláros költséggel. A gigantikus hajón 39 apartman lesz a hat emeleten, valamint éttermeket, bárokat és fedélzeti strandklubot is kialakítanak. De nem mindenki vehet ám itt lakást, nem csak az ára miatt! A vásárlás csak meghívás vagy ajánlás alapján történhet, a lakásárak pedig 11 millió dollár felett kezdődnek. Nézzék, cserébe milyen lenyűgöző élményt kínálnak!

A projekt szóvivője megerősítette, hogy néhány lakást már eladtak, de a tulajdonosok kilétét titokban tartják. A szerencsés tulajok a teljes portaszolgálat előnyeit élvezhetik "mind fedélzeti, mind szárazföldi igények kielégítésére", nem beszélve arról a kiváltságról, hogy a világ legnagyobb jachtja lehet a postacímük. A londoni székhelyű Winch Design sajtóközleménye szerint a 39 apartman mindegyike egyedi szolgáltatásokat nyújt majd a vevő kérései alapján, de valószínűleg edzőtermet, könyvtárat, valamint belső és külső étkezőket alapból biztosítanak.

A Somnio tervezői szerint a jacht ugyanolyan szintű szolgáltatást kínál majd, mint egy "hétcsillagos" szálloda, a szuperhajó birtoklásának hatalmas előnyeivel együtt.

Az egészségügyi problémákat is figyelembe vették, különösen a járvány fényében, és a csapat hangsúlyozza, hogy világszínvonalú orvosi ellátás lesz elérhető a fedélzeten, rámutatva arra, hogy a akik itt laknak majd, valószínűleg eleve távol lesznek a járványoktól.

"A Somnio lesz az egyetlen bentlakásos szuperjacht a világon, és szigorú előírások szerint lett kialakítva" – nyilatkozta Erik Bredhe kapitány, a Somnio társalapítója. "A tulajdonosok valóban egyedülálló életmódot folytatnak a tengeren, válogatott legénységgel és soha véget nem érő globális útitervvel, gondosan kiválasztott úti célokkal és élményekkel, amelyek megfelelnek egy ilyen jellegű jachtnak."

A Somnio 2024-ben fut majd ki először, végtelen úti élményeket kínálva a rajta található lakások tulajdonosainakForrás: Winch Design, Facebook

Tehát a Somnio végső soron lakóhely lesz. A fedélzeten rendelkezésre álló, közös fedélzeti kényelmi szolgáltatások közé tartozik egy 10 000 palackos borospince és kóstolóterem, valamint egy társalgó a hajó orrában – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek