Hamarosan valóság lehet a luxusjachtra emlékeztető repülőgép

Képzelje el, hogy három napig egy luxusjachtra emlékeztető környezetben lebegi körbe a Földet. Nos, ez hamarosan valósággá válhat.

A futurisztikus formájú Airlander 10 járgányt 2016-os tesztrepülése óta óriási érdeklődés övezi. A hibridrepülőgép kilencvenkét méteres hosszával a világ legnagyobbjai közé tartozik, és mi tagadás, egyáltalán nem hasonlít egy repülőgépre. 

Az Airlander 10 egyik próbaútjánForrás: AFP/Justin Tallis

A furcsa formájú járművet eredetileg kereskedelmi és hadászati felhasználásra szánták, most azonban gyártója, a Hybrid Air Vehicles (HAV) brit vállalat azt tervezi, hogy luxusutakat indít vele – írja a Lonely Planet.

Remek kilátás mellett iszogathatják majd itt az utasok a koktélokatForrás: Facebook

A Design Q díjnyertes tervezőcég által megálmodott belső térben összesen 19 utas (plusz a személyzet) repülheti majd körbe a földet teljes luxus mellett. Az utasok saját fürdőszobás szobákban alszanak majd. A sebesség kissé öreguras lesz – az Airlander 10 maximális sebessége mindössze 146 kilométer óránként –, de annál több a lehetőség a nézelődésre. A vállalat indoklása szerint ugyanis ez az utazás azoknak szól, akik nem a leggyorsabban, hanem a legélvezetesebben szeretnének eljutni A pontból B-be. 

Az Airlander 10 látványos közösségi tereForrás: Facebook

Az Airlander szokatlan jellege miatt nem szorul mindenképpen repülőtérre a le- és felszálláshoz, így olyan helyekre is könnyedén eljuttatja az utasokat, ahol nincs reptér, ráadásul energiahatékonysága miatt nagyon sokáig képes a levegőben maradni. 

Ilyen kellemes szobákat álmodtak meg a tervezőkForrás: Facebook

Bár a tesztelés során kétszer már voltak gondok a géppel, összesen hat próbautat sikerrel teljesített, bár még nem érte el az a kétszáz egybefüggő, problémamentes órát a levegőben, mely az engedélyezéshez szükséges. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek