Megdőlt a rekord: Hatalmas tökben evezett 61 km-t egy férfi

Egy nebraskai férfi, Duane Hansen új Guinness-rekordot állított fel születésnapján: Csónakot faragott egy több száz kilós tökből, majd 61 kilométert evezett vele a Missouri folyón – olvasható a CNN oldalán.

Duane Hansen 60.születésnapján egy tökben evezett le a Missouri folyónForrás: Facebook/City of Bellevue, Nebraska

A 384 kilogrammos tököt azzal a céllal termesztette a kertjében, hogy megdöntse vele a 2018-ban felállított 41 kilométeres rekordot. A férfi reggel fél nyolctól este fél hétig evezett 61 kilométert a Missouri folyón. Hansen még Bellevue város tisztviselőit is felkérte, hogy legyenek tanúi rekorddöntési kísérletének.

A sütőtökös csónak hátuljára az SS Berta nevet írta, a hajótestbe pedig pohártartót is vésett. A város közleménye szerint Hansen felesége, családja és barátai is ott voltak a helyszínen, hogy dokumentálják az utazást, és néhányan egy csónakkal követték őt arra az esetre, ha a töknek valami baja lenne. 

Duane augusztus 27-én a 60. születésnapján döntötte meg a rekordot, és evezett le a Missouri folyón. Kylie Galloway, a Guinness World Records szóvivője szerint a szervezet már megkapta Hansen kérelmét a címre, de egyelőre még várják a bizonyítékokat, amelyek alapján hitelesíthetik a rekordot.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek