Négy kalandor vízibiciklis világrekordra készül a Temzén

Egy egykori rögbi játékos és egy ismert sportoló is tagja azoknak a kalandoroknak, akik megpróbálják visszaszerezni a Temze vízibicikli-navigációjának világrekordját. A 43 éves Andy Long, aki a Bath Newcastle és a Northampton egykori játékosa, valamint a 43 éves, korábbi nemzetközi versenyeken induló tízpróbázó Alex Gibson is a csapat része, akik remélik, hogy megdönthetik a jelenlegi rekordot.

Terveik szerint a folyó 2575 kilométerét most 6 kilométer/órás sebességgel tekernék végig. Tavaly egyébként már sikerült új rekordot felállítaniuk: 2 nap, 15 óra és 2 perc alatt tették meg a távot, de három héten belül a Daniel King, Dominic Clark, Joshua Shaxson és Tom Hartley alkotta csapat 2 nap, 10 óra és 15 perces idővel megverte őket. Ezt a teljesítményt szeretnék most túlszárnyalni, és új rekordot felállítani.

Szerda reggel indultak a gloucestershire-i Lechladeből, és remélik, hogy kevesebb mint két nap alatt megállás nélkül eljutnak a délnyugat-londoni Teddingtonba. Ez a felvétel még a tavalyi útjukon készült:

A tavalyi próbálkozást követően Gibson elmondta, elismeri, hogy kissé elégedetlen, amiért a rekordjukat ilyen gyorsan megdöntötték. A csapat azt reméli, hogy több mint 20 000 fontot gyűjthet a Challenging MND, motoneuron-betegséggel foglalkozó jótékonysági szervezet számára. A 2018-ban MND-vel diagnosztizált Gibson vezeti a csapatot, mellé pedig Long, a Challenging MND patrónusa, valamint Alun Thomas és Joe Reed is csatlakozott.

"Ez ismét hatalmas kihívás lesz. Rekordunkat három héttel később megdöntötték, ezért ezúttal arra törekszünk, hogy egész éjszaka, megállás nélkül haladva kevesebb mint 48 óra alatt teljesítsük az útvonalat. Végülis csak egyszer élünk, és az én időm rövidebb, mint a legtöbbünknek. Az óra ketyeg. Nagyon izgatott vagyok emiatt. A legutóbbi teljesítményünk csak a bemelegítés volt, de ezúttal komolyan gondoljuk" – fogalmazott Gibson.

Kifejtette, hogy a csapata nagyon összetartó, és mindent meg fognak tenni, hogy megállás nélkül haladhassanak. Gibson három évvel ezelőtt saját diagnózisa nyomán alapította a Challenging MND-t, és több mint 220 000 fontot gyűjtött össze jótékonysági célokra – írja a standard.co.uk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek