Ezek a leginkább gyalogosbarát városok Európában

Egy európai városlátogatás hangulatához semmit sem fogható. A miénktől eltérő épületek, a más nyelven beszélő emberek, a spontán felfedezett kávézók – nem is beszélve a látnivalókról. De jócskán el tudja rontani az élményt, ha sokat kell buszozni a látnivalók között.

A Motel One szállodalánc egy hasznos tanulmányt készített, amelyben kiderítette, melyek azok az európai városok, amelyek a leginkább bejárhatóak gyalog, tudtuk meg a Time Outtól. A tanulmány készítői Európa legnépszerűbb úti céljait vették alapul, feltérképezték a legnépszerűbb látnivalóikat, majd kiszámolták, mennyi ideig tart a gyaloglás közöttük.

BruggeForrás: Catarina Belova/Shutterstock

Az első helyen a belgiumi Brugge végzett. A tanulmány szerint a történelmi Begijnhof hídtól a sültkrumplinak szentelt Frietmuseumig az összes látnivalót el lehet érni 29 perc alatt. A listán Manchester következik, ahol 30 perces sétával olyan látnivalók érhetők el, mint az Egyesült Királyság történetével foglalkozó Néptörténeti Múzeum, a Nemzeti Futballmúzeum és a Tudományos és Ipari Múzeum. Más izgalmas európai úti célok, mint Dubrovnik, Amszterdam és Prága is szerepelnek a listán – rengeteg inspiráció a következő nyaralásunk megtervezéséhez!

Íme a lista:

  1. Brugge, Belgium
  2. Manchester, Egyesült Királyság
  3. Frankfurt, Németország
  4. Dubrovnik, Horvátország
  5. Lipcse, Németország
  6. Zürich, Svájc
  7. Velence, Olaszország
  8. Amszterdam, Hollandia
  9. Milánó, Olaszország
  10. Prága, Csehország

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek