Megdöbbentő: Mintha tejeskávé folyna a Niagaránál is nagyobb vízesésben

Amikor a körülmények megfelelőek, az arizonai navajo nemzet sivatagában az általában száraz sziklaoldal a Niagaránál is magasabb, tejeskávé színű vízeséssé változik. A Grand Falls egy természetes vízesésrendszer, de csak azok láthatják, akik éppen megfelelő időben járnak ott. Nézzétek, hogy ilyenkor mennyi víz hömpölyög le a máskor száraz sziklákon!

Azok a szerencsések akik pár hete ott voltak, szemtanúi lehettek a Willy Wonka és a csokigyár című film jelenetére hasonlító látványnak, amihez csak egy kis eső és egy kis szerencse kellett. A Flagstaff nevű várostól körülbelül 60 kilométerre északkeletre található Grand Falls Rekreációs Terület ad otthont az azonos nevű vízesésének, más néven ők "Csokoládé-vízesésnek" is nevezik, amely több mint 55 méter magas (a Niagara-vízesés legmagasabb pontja körülbelül 53.5 méter).

Ez a látvány viszont csak a téli hóviharok utáni hóolvadáskor és a nyári monszun idején látható, ami sokszor kiszámíthatatlan.

Sokan kíváncsiak rá, emiatt olyankor 24-48 órán belül kell megtervezni a Grand Falls felkeresését az ezres nagyságrendű látogatóknak.

A monszun az utóbbi időben nagyon aktív volt Arizonában, aminek következtében a csordogáló vízesés nagyszerűen életre kelt" 

– írta az Accuweather, hozzátéve, hogy a monszunszezon kora ősszel csökkenni fog.
A terület látogatásának díja nincs, de megkövetelik a maszkok viselését a nyilvános helyeken. A látogatóknak az Indian Route 6910-es utat kell használniuk a Grand Fallstól délre, és fel kell készülniük arra, hogy a vízeséshez vezető út kavicsos és csúszós. A területen piknikasztalok, padok mellett élvezhetik a nem mindennapi látványt az oda látogatók – olvasható a travelandleisure.com oldalán. 
(Címlapkép: YouTube.com)

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek